Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Δικαιούνται και οι ανεμβολίαστοι να πηγαίνουν Γάμους & Βαφτίσια

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα -
01.12.2021 - 06:00

Δικαιούνται και οι ανεμβολίαστοι να πηγαίνουν Γάμους & Βαφτίσια

Με αρνητικό τεστ οι ανεμβολίαστοι - Τι ισχύει με των αριθμών των καλεσμένων

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα

Την ώρα που η «Όμικρον» χτυπά ολόκληρο τον πλανήτη, η Κύπρος ετοιμάζεται να λάβει εκ νέου μέτρα για αναχαίτιση της πανδημίας.

Παρόλο που την περασμένη εβδομάδα αποφασίστηκαν μέτρα τα οποία τίθενται σταδιακά σε ισχύ, ο υπουργός Υγείας ανεβαίνει αύριο Πέμπτη (2/12) τον Λόφο και καταθέτει τις νέες εισηγήσεις των ειδικών.

Αναφορικά με την σταδιακή εφαρμογή των μέτρων, ήδη από την Δευτέρα (29/11) υπήρξαν αλλαγές κυρίως στα μέτρα που αφορούν τα παιδιά του Δημοτικού, ενώ από σήμερα αλλάζουν και οι προϋποθέσεις για το SafePass.

Παράλληλα από τις 15 Δεκεμβρίου θα εφαρμοστούν και οι περιορισμοί στους ανεμβολίαστους, όπου μεταξύ άλλων δε θα μπορούν να μεταβαίνουν σε γήπεδα, θέατρα, αμφιθέατρα, κινηματογράφους, αίθουσες θεαμάτων, νυχτερινά κέντρα, δισκοθήκες, μουσικοχορευτικά κέντρα διασκέδασης και χώρους εστίασης. Στους πιο πάνω χώρους θα μπορούν να εισέρχονται μόνο άτομα που έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου με απαραίτητη προϋπόθεση να κατέχουν αρνητικό PCR ή rapid test.

Τι ισχύει όμως με γάμους και βαφτίσεις; 

Υψηλόβαθμη πηγή από το υπουργείο Υγείας ξεκαθάρισε στην Offsite πως από τα νέα μέτρα δεν επηρεάζεται η διεξαγωγή των γάμων και των βαφτίσεων.

Συγκεκριμένα σε γάμους και βαφτίσεις θα μπορούν να μεταβαίνουν και ανεμβολίαστα άτομα, νοουμένου ότι θα προσκομίζουν αρνητικό PCR ή rapid test, κάτι το οποίο ισχύει μέχρι και σήμερα.

Πόσα άτομα επιτρέπονται

Βάσει των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου, ένας γάμος ή μια βάφτιση μπορεί να πραγματοποιηθεί σε εσωτερικό χώρο στην παρουσία 300 ατόμων με απαραίτητη προσκόμιση SafePass (αρνητικό PCR διάρκειας 72 ωρών, αρνητικό rapid διάρκειας 48 ωρών, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό ανάρρωσης τους τελευταίους 6 μήνες).

Ταυτόχρονα ωστόσο, σε εσωτερικό χώρο όπου πραγματοποιείται γάμος ή βάφτιση μπορούν να παρευρεθούν 500 άτομα, νοουμένου ότι στο υποστατικό εισέρχονται μόνο άτομα με πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού ή πιστοποιητικό ανάρρωσης από την COVID-19 τους τελευταίους 6 μήνες

Σε ότι αφορά τα άτομα σε κάθε τραπέζι, ο μέγιστος αριθμός ανέρχεται σε 12. 

Καταληκτικά σημειώνεται πως σε ένα γάμο ή βάφτιση για να επιτραπεί ο χορός τότε θα πρέπει όλοι οι παρευρισκόμενοι να είναι πλήρως εμβολιασμένοι. 

Πάντως από την πλευρά τους οι διοργανωτές υποστηρίζουν πως κατά το μήνα Δεκέμβριο, οι γάμοι που πραγματοποιούνται είναι λιγοστοί.

Home