Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Δήμαρχος Γερμασόγειας: Ζητά ενίσχυση αστυνόμευσης

Offsite Team -
21.08.2020

Δήμαρχος Γερμασόγειας: Ζητά ενίσχυση αστυνόμευσης

Thumbnail
Λόγω αύξησης παρανομιών

Αυξημένα κρούσματα βανδαλισμών σε δημοτικούς χώρους αλλά και άλλου είδους παραβάσεις όπως ανεξέλεγκτη ρίψη πυροτεχνημάτων και απόρριψη σκυβάλων σε ανοιχτούς χώρους παρατηρούνται στο Δήμο Γερμασόγειας, με το Δήμαρχο Κυριάκο Ξυδιά να ζητά ενίσχυση της αστυνόμευσης.

 

Με αφορμή βανδαλισμούς που έγιναν τη νύχτα της Τρίτης στο «Πάρκο των κυνηγών», όπου άγνωστοι κατέστρεψαν και αφαίρεσαν μέχρι και παιδικά παιχνίδια, ο Κυριάκος  Ξυδιάς δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως το πρόβλημα δεν αφορά αποκλειστικά το Δήμο Γερμασόγειας αλλά εντοπίζεται γενικότερα και σχετίζεται με την έλλειψη αστυνόμευσης.

 

«Έχουμε βανδαλισμούς σε δημόσιους χώρους, κυρίως πάρκα που είναι ελκυστικά για τον κόσμο να χαλαρώσει και που δυστυχώς καταστρέφονται τις μεταμεσονύχτιες ώρες, έχουμε παράνομες απορρίψεις μπάζων, κλαδεμάτων και σκυβάλων σε διάφορους χώρους του Δήμου και παράνομη και ανεξέλεγκτη ρίψη πυροτεχνημάτων το τελευταίο δίμηνο», ανέφερε.

 

Είναι ζητήματα, συνέχισε,  που η Τοπική Αρχή δεν μπορεί να αντιμετωπίσει από μόνη της αφού το μόνο που διαθέτει είναι τροχονομία με ξεκάθαρους όρους εντολής τον έλεγχο των χώρων στάθμευσης.  

«Άρα χρειάζεται η Αστυνομία να εντείνει τις προσπάθειες της, γιατί στο τέλος της ημέρας οι βανδαλισμοί καταστρέφουν αφενός δημόσιους και δημοτικούς χώρους και αφετέρου δημιουργούν ένα επιπλέον κόστος στους δημότες, το οποίο καλείται μέσω της τοπικής αρχής να καταβάλει», συμπλήρωσε.  

Ο Δήμαρχος Γερμασόγειας τόνισε πως θα πρέπει η εκτελεστική εξουσία να εντείνει τις προσπάθειες της για ενίσχυση της αστυνόμευσης, σημειώνοντας ότι, λόγω της υποστελέχωσης, ο Αστυνομικός Σταθμός Γερμασόγειας  «που έχει την ευθύνη για μια μεγάλη περιοχή που ξεκινά από τη Μέσα Γειτονιά και φθάνει μέχρι την Παρεκκλησιά», στελεχώνεται από δυο μέλη της αστυνομικής δύναμης σε κάθε βάρδια.  

Την ίδια ώρα υποδεικνύει ότι χρειάζεται τροποποίηση στη νομοθεσία για να γίνει δυνατή η εγκατάσταση καμερών σε χώρους που γίνονται βανδαλισμοί, προσθέτοντας ότι ο Δήμος έχει απευθυνθεί σχετικά σε Αστυνομία και Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ζητώντας άδεια για εγκατάσταση τέτοιου συστήματος, χωρίς ωστόσο να εγκριθεί.  

«Το πρόβλημα είναι μεγάλο και πρέπει να βρεθούν λύσεις», είπε τέλος ο κ.Ξυδιάς και υπέδειξε ότι στο πλαίσιο της Μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης «είχαμε εισηγηθεί να δημιουργηθεί Δημοτική Αστυνομία, κάτι που έβλεπε θετικά η εκτελεστική εξουσία αλλά εδώ και τρία χρόνια δεν έχει προχωρήσει».  

ΚΥΠΕ

Home