Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Δημητρίου: Οι εθελοντές της Κύπρου βοήθησαν το ταλαιπωρημένο νησί

Offsite Team -
29.11.2022 - 11:02

Δημητρίου: Οι εθελοντές της Κύπρου βοήθησαν το ταλαιπωρημένο νησί

Δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντών & τα 50χρονα του Παγκ. Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού

Η αίθουσα εκδηλώσεων του Προεδρικού Μεγάρου, ήταν κατάμεστη στις 28 Νοεμβρίου 2022, από πλήθος εθελοντών και υποστηρικτών του εθελοντικού κινήματος από όλη την Κύπρο, στο πλαίσιο της καθιερωμένης Δεξίωσης που παραθέτει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης και η Πρώτη Κυρία Άντρη Αναστασιάδη, προς τιμήν των εθελοντών για τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντών, που φέτος συμπίπτει με τα 50 χρόνια από την ίδρυση  του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού.  

>>Διαβάστε επίσης: Ο ΠτΔ εξήρε την προσφορά του κινήματος εθελοντών στην Κύπρο<<

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, μεταξύ άλλων, εξήρε το σημαντικό έργο που επιτελούν το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού και το σύνολο του εθελοντικού κινήματος.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του ΠΣΣΕ, κ. Ηλίας Δημητρίου, εξέφρασε, εκ μέρους της Διοικούσας Επιτροπής του ΠΣΣΕ και των χιλιάδων εθελοντών, θερμές ευχαριστίες στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη και στην Πρώτη Κυρία Άντρη Αναστασιάδη, για τη φιλοξενία της εκδήλωσης με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Εθελοντών που συμπίπτει με μια ιστορική στιγμή, τα 50 χρόνια από την ίδρυση του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού. στο εθελοντικό κίνημα του τόπου μας.

δσωδ 

Ως έκφραση τιμής και ευχαριστιών για τη συνεχή στήριξη τους στο ΠΣΣΕ, επιδόθηκαν συμβολικά δώρα στον ΠτΔ και στην Πρώτη Κυρία.

Ο κ. Δημητρίου επεσήμανε ότι ο επετειακός χαρακτήρας της σημερινής εκδήλωσης με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων δράσης και προσφοράς του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού, αποτελεί μόνο την έναρξη διάφορων δράσεων που θα ακολουθήσουν το 2023.   Ανέφερε ότι «ιστορικά, οι εθελοντές της Κύπρου υπερασπίστηκαν με απαράμιλλο σθένος την κοινωνική δικαιοσύνη, την ειρήνη, την ελευθερία, τα ανθρώπινα δικαιώματα ενώ εργάστηκαν άοκνα για την προώθηση της ευημερίας, της κοινωνικής συνοχής, του πολιτισμού, του αθλητισμού, της προστασίας του περιβάλλοντος.  Είναι αξιοσημείωτη η παρουσία, η συμμετοχή και η συνεπή προσφορά τους. Οι εθελοντές της Κύπρου μας, βοήθησαν το ταλαιπωρημένο μας νησί να επιβιώσει μέσα σε πολλές αντίξοες συνθήκες στηρίζοντας ανθρώπους και κοινότητες, αθόρυβα πολλές φορές αλλά με ανιδιοτέλεια». Πρόσθεσε, ότι «Αξιοσημείωτη είναι και η ενεργός συμμετοχή όλων των φορέων της κοινωνίας  που στηρίζουν τον εθελοντισμό και την κοινωνία, τον επιχειρηματικό κόσμο, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, κρατικούς και ημικρατικούς οργανισμούς, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, κ.ά.»

Στη συνέχεια, απονεμήθηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο του ΠΣΣΕ, τα βραβεία στα εκπαιδευτικά ιδρύματα που διακρίθηκαν στον 17ο  Διαγωνισμό του Προγράμματος «Νεολαία και Εθελοντισμός» 2021-2022 και στις  εταιρείες και οργανισμούς  δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου που διακρίθηκαν στον 7ο διαγωνισμό Εταιρικού Εθελοντισμού και Εθελοντικής Προσφοράς που προκήρυξε το ΠΣΣΕ το 2022. 

Η εκδήλωση εμπλουτίστηκε με μουσική από τη φιλαρμονική των Προσκόπων Επαρχιακής Εφορείας Λεμεσού και το Φωνητικό Σύνολο «το Σπίτι του Μάριου» του Συνδέσμου Γονέων και Φίλων παιδιών με ειδικές ανάγκες Λεμεσού, αλλά και προβολή ιστορικού υλικού για τα 50χρονα του ΠΣΣΕ.  

 

Home