Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Δήμος Λ/κας: Συστάσεις προς ιδιοκτήτες σκύλων & εξασφάλιση άδειας

Offsite Team -
21.07.2020

Δήμος Λ/κας: Συστάσεις προς ιδιοκτήτες σκύλων & εξασφάλιση άδειας

Thumbnail
Η ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας

Ο Δήμος Λάρνακας με ανακοίνωση του προβαίνει σε συστάσεις προς τους ιδιοκτήτες σκύλων όσον αφορά την εξασφάλιση άδειας κατοχής σκύλου.

 

Στην ανακοίνωση του ο Δήμος Λάρνακας αναφέρει ότι «σύμφωνα με τις πρόνοιες της σχετικής Νομοθεσίας οι κάτοχοι σκύλων έχουν την υποχρέωση να εξασφαλίσουν άδεια/ες κατοχής για το/ους σκύλο/ους τους, εφόσον το/α αναφερόμενο/α ζώο/α σας είναι ηλικίας έξι (6) μηνών και άνω. Η άδεια κατοχής σκύλου ισχύει για ένα χρόνο, από την ημερομηνία έκδοσής της».

 

Ο Δήμος καλεί τους κατόχους σκύλων «να φροντίσουν το ταχύτερο για την εξασφάλιση της/ων αναγκαίας/ων  άδειας/ών από τα Γραφεία της Υγειονομικής Υπηρεσίας στο Δήμο Λάρνακας στο Κέντρο Εξυπηρέτηση του Δημότη».

 

Σημειώνεται ότι για την έκδοση / ανανέωση της/ων αναφερόμενης/ων άδειας/ών είναι αναγκαία η προσκόμιση «άδειας/εσ για το προηγούμενο έτος εάν υπάρχει/ουν, έντυπο σήμανσης σκύλου (Microchip) από τον κτηνίατρο σας, δελτίο παρακολούθησης και εμβολίων του/ων σκύλου/ων από τον κτηνίατρο και πιστοποιητικό/α Εγγραφής του/ων ζώου/ων συντροφιάς στο μητρώο των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών».  

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «δικαίωμα κατοχής σκύλου έχουν άτομα ηλικίας άνω των 16 ετών. Τα δικαιώματα για την άδεια είναι €20,50 για αρσενικό, θηλυκό, ή στειρωμένο σκύλο. Για επικίνδυνες φυλές (America Pit Bull, Pit Bull Terrier, Dogo Argentino, Fila Brazileiro, Japanese Tossa) τα δικαιώματα είναι €170. Σημειώνεται ότι οι σκύλοι που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία (επικίνδυνες φυλές) πρέπει να στειρώνονται βάσει Νόμου».  

Ακόμα οι ιδιοκτήτες σκύλων πρέπει να έχουν πινακίδα τοποθετημένη στην εξώπορτα / καγκελόπορτα στην οποία να αναγράφεται - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΥΛΟΣ, να έχουν τον σκύλο τους υπό την άμεση επίβλεψη και φροντίδα σας, το ζώο να είναι πάντοτε δεμένο με λουρί όταν τον συνοδεύουν και να είναι εφοδιασμένοι με γάντια, σακουλάκια κτλ για την περισυλλογή περιττωμάτων.  

 Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης πως «σε περίπτωση που δεν υπάρχει ανταπόκριση προς τα ανωτέρω, ο Δήμος Λάρνακας δεν θα έχει άλλη επιλογή από τη λήψη των προβλεπόμενων, από τη σχετική Νομοθεσία, μέτρων».

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα 70003100, 24816583 και 24366616, Δευτέρα – Παρασκευή, 7:30 – 14:00.

ΚΥΠΕ

Home