Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Δίνει €8 εκατ. στους κτηνοτρόφους η Κυβέρνηση

Offsite Team -
18.05.2022 - 13:50

Δίνει €8 εκατ. στους κτηνοτρόφους η Κυβέρνηση

Μετά τα παρατράγουδα ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του ΠτΔ ανακοίνωσε στους διαμαρτυρόμενους τη στήριξη της Κυβέρνησης

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται έξω από το Προεδρικό Μέγαρο από ομάδες αιγοπροβατοτρόφων που διαμαρτύρονται για την μη εφαρμογή προτύπου χαλουμιού ΠΟΠ που δεν τους επιτρέπει να αυξήσουν και τις τιμές του γάλακτος το οποίο πωλούν στους τυροκόμους.

Οι κτηνοτρόφοι μετέβησαν με βυτιοφόρα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο όπου έχυσαν γάλα στους δρόμους και έριξαν μπάλες σανού μπροστά από την είσοδο, στις οποίες έβαλαν φωτιά.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αιγοπροβατοτρόφοι έβαλαν φωτιά σε σανό έξω από Προεδρικό (φωτος)

1

2

Με την αύξηση των τιμών των σιτηρών οι κτηνοτρόφοι ανέφεραν ότι είναι σε απόγνωση και σύντομα ενδέχεται να μην μπορούν να ταΐσουν τα ζώα τους.

Μετά τα παρατράγουδα, ο κ. Ανδρέας Ιωσήφ, Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, ανακοίνωσε στους διαμαρτυρόμενους ότι μέχρι το τέλος Μαΐου θα τους καταβληθεί το ποσό των 8 εκατομμυρίων ευρώ. «Το ποσό αυτό θα καλύψει αιγοπροβατοτρόφους, αγελαδοτρόφους και κτηνοτρόφους».

3

4

5

Πρόσθεσε πως «με οδηγίες του ΠτΔ την ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός Γεωργίας κ. Κώστας Καδής θα μεταβεί στις Βρυξέλλες όπου είναι προγραμματισμένο Συμβούλιο Υπουργών και θα ζητήσει επιπλέον βοήθεια». 

Σε σχέση με το χαλούμι, σύμφωνα και με τα όσα δήλωσε ο κ. Ιωσήφ, «το θέμα βρίσκεται στην Νομική Υπηρεσία και αναμένεται γνωμάτευση από Γενικό Εισαγγελέα για χαλούμι. Εκείνο που έχω να συστήσω είναι υπομονή. Η κυβέρνηση είναι στο πλευρό σας».

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του κ. Ιωσήφ, αρκετοί διαμαρτυρόμενοι δεν ευχαριστήθηκαν με τη στήριξη που ανακοινώθηκε. 

Σημειώνεται ότι στο σημείο βρίσκεται αστυνομική δύναμη αλλά και η πυροσβεστική για κατάσβεση της πυρκαγιάς.  

Home