Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Διπλό φονικό: Η υπεράσπιση Σιάμς ζητά τροποποίηση κατηγορητηρίου

Offsite Team -
19.11.2018 - 10:22

Διπλό φονικό: Η υπεράσπιση Σιάμς ζητά τροποποίηση κατηγορητηρίου

Thumbnail
Στις 21/11 ορίστηκε η επόμενη δικάσιμος

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας συνεχίστηκε σήμερα Δευτέρα 19/11, η εκδίκαση της υπόθεσης του διπλού φονικού, που διαπράχθηκε στις 19 Απριλίου 2018, στον Στρόβολο, με θύματα τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και τη σύζυγο του Ντίνα Σεργίου.

Κατηγορούμενοι είναι ο 33χρονος, Λοΐζος Τζιωνής, ο 23 ετών ετεροθαλής αδελφός του, Λευτέρης Σολωμού, η 21 ετών πρώην σύντροφος του Τζιωνή, Σάρα Σιάμς και ο 22χρονος, Μάριος Χατζηξενοφώντος.

Κατά την σημερινή δικάσιμο, ο συνήγορος υπεράσπισης της Σάρας Σιαμς, υπέβαλε ένσταση και ζήτησε τροποποίηση συγκεκριμένου κατηγορητηρίου για την πελάτισσά του. 

Η ένσταση από το συνήγορο υπεράσπισης της Σάρας Σιαμς αφορούσε το κατηγορητήριο υπ αριθμόν 2 καθώς όπως ισχυρίστηκε παραβιάζει το άρθρο 12 (5) του Συντάγματος.  

Να υπενθυμίσουμε πως κατά την προηγούμενη δικάσιμο, ο πρώτος κατηγορούμενος, ο Λοϊζος Τζιωνής, ο οποίος θεωρείται με βάση τη μαρτυρία και ο «εγκέφαλος» της δολοφονίας, άλλαξε απάντηση και πλέον δεν παραδέχεται καμιά από τις κατηγορίες που τον βαραίνουν.

Νομικές πηγές ανέφεραν στην Offsite ότι ο Τζιωνής δεν παραδέχεται σε καμιά περίπτωση τις κατηγορίες όπως είναι διαμορφωμένες. Πλέον θα γίνει ακρόαση της υπόθεσης με μάρτυρες κατηγορίας, πιθανόν και υπεράσπισης, ενώ εάν κληθεί σε απολογία ο ίδιος θα έχει τριπλή επιλογή όπως:

  • Να αντεξεταστεί 
  • Να δώσει ανώμοτη δήλωση
  • Να τηρήσει σιωπή.

Σε περίπτωση παραδοχής η δίκη θα ήταν συνοπτική αφού ο δικηγόρος του θα καλείτο να αγορεύσει για μετριασμό της ποινής και ακολούθως θα επιβαλλόταν ποινή.

Οι υπόλοιποι 3 κατηγορούμενοι είχαν δηλώσει εξ αρχής μη παραδοχή σε όλες τις κατηγορίες.

Home