Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Διπλό φονικό: Κατέθεσε έφεση η Σιάμς - Ζήτα μείωση της ποινής της

Offsite Team -
25.07.2019 - 16:58

Διπλό φονικό: Κατέθεσε έφεση η Σιάμς - Ζήτα μείωση της ποινής της

Thumbnail
Τι έγινε στη σημερινή δικάσιμο

Με την αντεξέταση της μάρτυρος κατηγορίας και πρώην κατηγορούμενης Σάρας Σιαμς από τον συνήγορο υπεράσπισης του Λοΐζου Τζιωνή συνεχίστηκε σήμερα, στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, η εκδίκαση της υπόθεσης του διπλού φονικού που διαπράχθηκε στον Στρόβολο στις 19 Απριλίου 2018, με θύματα τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και την Ντίνα Σεργίου.

Ο δικηγόρος του Τζιωνή, Ανδρέας Αναστασίου, υπέβαλε στην πρώην συμβία του Τζιωνή σειρά ερωτήσεων και υποβολών στη μάρτυρα, που καταθέτει από το εδώλιο του μάρτυρα, το οποίο είναι γυρισμένο προς το δικαστήριο έτσι ώστε να μην έχει οπτική επαφή με τον κατηγορούμενο.

Μετά από δική της παραδοχή, η Σιαμς κρίθηκε ένοχη από το δικαστήριο στη μοναδική κατηγορία που αντιμετώπιζε για συνωμοσία για διάπραξη ληστείας, για την οποία της επιβλήθηκε ποινή άμεσης φυλάκισης τεσσάρων ετών, χωρίς αναστολή.

Κατά τη σημερινή αντεξέταση της μάρτυρος έγινε γνωστό από το δικηγόρο του Τζιωνή ότι ο δικηγόρος της Σιάμς καταχώρησε έφεση στο Ανώτατο κατά του ύψους της ποινής που της επιβλήθηκε από το Κακουργιοδικείο, ζητώντας τη μείωση της ποινής.

Κατά την έναρξη της ανεξέτασης, ο κ. Αναστασίου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε αριθμό ημερομηνιών, μετά την καταδίκη της μάρτυρος, στις οποίες η ίδια είχε μεταβεί στο ΤΑΕ Λευκωσίας με σκοπό να συναντηθεί με δικηγόρους της Δημοκρατίας ενώ της υπέδειξε σειρά φωτογραφιών που ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook τόσο πριν όσο και μετά τη διάπραξη του εγκλήματος.

Ο κ. Αναστασίου υπέβαλε, μεταξύ άλλων, στν μάρτυρα ότι ο λόγος που έφυγε από το σπίτι όπου διέμενε με τους γονείς της δεν ήταν ο Τζιωνής αλλά λόγω του ότι είχε προβλήματα με τους γονείς της. Της υπέβαλε, επίσης, ότι τη χρήση ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη και κοκαΐνη) την άρχισε πολύ πριν γνωρίσει τον κατηγορούμενο. Η μάρτυρας απέρριψε τις υποβολές.

Η Σιάμς επανέλαβε και σήμερα ότι φοβόταν τον Τζιωνή και συμφωνούσε πάντα με ό,τι της έλεγε και της ζητούσε και γι΄αυτό, όπως είπε, δεν είπε και τίποτε στην Αστυνομία. 

«Όλα αυτά είναι δικαιολογίες, δεν λες την αλήθεια», της υπέβαλε ο δικηγόρος του Τζιωνή.

Η Σάρα Σιαμς ανέφερε κάποια στιγμή κατά την αντεξέταση της ότι δεν πίστευε ότι ο Τζιωνής θα μπορούσε να κάνει τόσο κακό. «Πίστευα ότι ούλλα τα νεύρα του τα έφκαλλε πάνω μου», είπε η μάρτυρας. Είπε, επίσης, ότι τόσο η ίδια όσο και ο Λευτέρης Σολωμού δεν είχαν ικανό τον Τζιωνή να διαπράξει ένα τέτοιο έγκλημα.

Η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Πολίνα Ευθυβούλου, κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας, ήγειρε, σε κάποιες περιπτώσεις, ένσταση με τον τρόπο που γινόταν η αντεξέταση από πλευράς του κ. Αναστασίου και συγκεκριμένα για το ότι ο δικηγόρος του Τζιωνή δεν υπέβαλλε ερωτήσεις και για επανάληψη των ζητημάτων με αποτέλεσμα να καθυστερεί η διαδικασία.  «Δεν θα προχωρήσουμε ποτέ. Δεν γίνονται ερωτήσεις», είπε σε κάποια στιγμή η κ. Ευθυβούλου.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του Τζιωνή εξέφρασε διαμαρτυρία προς το δικαστήριο για το ότι η Εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής «επεμβαίνει συνεχώς στην αντεξέταση».

Ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Χάρης Πογιατζής, απευθυνόμενος σε κάποια στιγμή προς τον δικηγόρο του Τζιωνή του είπε πως «δεν μπορούμε να πηγαίνουμε συνεχώς στα πρακτικά διότι δεν θα τελειώσουμε ποτέ», ενώ του ζήτησε όπως η αντεξέταση γίνεται πιο γρήγορα. «Δεν θα δώσουμε απεριόριστο χρόνο», όπως είπε.

Η Σάρα Σιαμς είχε αρχικά αρνηθεί όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε από κοινού με τους άλλους τρεις κατηγορούμενους και στη συνέχεια άλλαξε την απάντηση της στην κατηγορία της συνωμοσίας για ληστεία από μη παραδοχή σε παραδοχή, με την Κατηγορούσα Αρχή να αναστέλλει όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες που αντιμετώπιζε.

Ακολούθως η Κατηγορούσα Αρχή κάλεσε την Σιαμς να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση. Η κατάθεση της Σιαμς άρχισε στις 15 Ιουλίου. Η εξέταση της μάρτυρος από την Κατηγορούσα Αρχή έχει ολοκληρωθεί και απομένει η αντεξέταση της από την υπεράσπιση η οποία άρχισε την περασμένη Δευτέρα. Η διαδικασία της αντεξέτασης αναβλήθηκε δύο φορές λόγω κάποιου προβλήματος υγείας που είχε αντιμετωπίσει ο Τζιωνής και λόγω του θανάτου της γιαγιάς του.

Η αντεξέταση θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα, 29 Ιουλίου, στις 9 το πρωί.

Εκτός από τον Λοΐζο Τζιωνή, κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση είναι και ο ετεροθαλής αδελφός του Λευτέρης Σολωμού και ο Μάριος Χατζηξενοφώντος.

Ο Λευτέρης Σολωμού άλλαξε πρόσφατα την απάντηση του σε δύο κατηγορίες τις οποίες και παραδέχθηκε και απαλλάχθηκε και αθωώθηκε από τις άλλες κατηγορίες που αντιμετώπιζε. Οι δύο κατηγορίες στις οποίες παραδέχθηκε ενοχή αφορούν στα αδικήματα της ληστείας, της κατοχής επιθετικών όπλων και της κλοπής πορτοφολιού του θύματος Γιώργου Χατζηγεωργίου με τη χρήση βίας.  

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας θα επιβάλει στις 31 Ιουλίου, στις 9.30 το πρωί, ποινή στον Λευτέρη Σολωμού. Η Κατηγορούσα Αρχή εξέφρασε την πρόθεση της να εξετάσει το ενδεχόμενο όπως καλέσει τον Σολωμού να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση, όπως έκανε και με την πρώην κατηγορούμενη Σάρα Σιαμς.

Ως μάρτυρες κατηγορίας στην υπόθεση θα κληθούν, επίσης, να καταθέσουν, μεταξύ άλλων, η εξ Ελλάδος ιατροδικαστής Χαρά Σπηλιωτοπούλου, η Κύπρια Ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου, ο εκ των ανακριτών της υπόθεσης Γιώργος Θεμιστοκλέους και ο ψυχίατρος Λάμπρος Σαμαρτζής.

Home