Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Διπλό φονικό: Κατέθεσε ο Δρ. Καριόλου - Καταθέτει και η Σιαμς

Offsite Team -
27.05.2019 - 16:30

Διπλό φονικό: Κατέθεσε ο Δρ. Καριόλου - Καταθέτει και η Σιαμς

Thumbnail
Η Σάρα Σιαμς θα καταθέσει στην επόμενη δικάσιμο ως μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση

Με την κατάθεση του Διευθυντή Εργαστηρίου Δικανικής Γενετικής του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Δρ. Μάριου Καριόλου συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας η δίκη για την υπόθεση του διπλού φονικού του Στροβόλου, με θύματα τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και τη σύζυγό του Ντίνα Σεργίου, που διαπράχθηκε τον Απρίλιο του 2018.

 

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο Λοΐζος Τζιωνής, ο ετεροθαλής αδελφός του Λευτέρης Σολωμού και ο Μάριος Χατζηξενοφώντος.

 

Οι τρεις κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν επτά συνολικά κατηγορίες, που αφορούν στα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της μεταφοράς επιθετικών όπλων.

 

Κατά τη σημερινή δικάσιμο, ο Δρ. Καριόλου κλήθηκε να καταθέσει επί των τεκμηρίων της υπόθεσης που έχει εξετάσει, στο πλαίσιο της κυρίως εξέτασης του από την κατηγορούσα Αρχή, αφού οι συνήγοροι υπεράσπισης αμφισβήτησαν τα εν λόγω τεκμήρια.

Όπως είχε αναφερθεί στην προηγούμενη δικάσιμο σε περίπτωση που δεν θα αμφισβητούνταν τα τεκμήρια από την υπεράσπιση, τότε δεν θα χρειαζόταν να παρουσιαστούν στο δικαστήριο από την εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής και έτσι θα εξοικονομείτο αρκετός δικαστικός χρόνος.

Ωστόσο, ο Δρ. Καριόλου κλήθηκε σήμερα από την κατηγορούσα Αρχή να καταθέσει την έκθεσή του  επί των τεκμηρίων της υπόθεσης που έχει εξετάσει.

Ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Δικανικής Γενετικής του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής εξετάστηκε από τη δικηγόρο της Δημοκρατίας, Πωλίνα Ευθυβούλου, και στη συνέχεια αντεξετάστηκε από τους συνηγόρους υπεράσπισης.

Εξάλλου, στην επόμενη δικάσιμο κλήθηκε να καταθέσει η πρώην συμβία του Λοΐζου Τζιωνή και πρώην κατηγορούμενη στην υπόθεση Σάρα Σιαμς, η οποία κρίθηκε ένοχη από το δικαστήριο, κατόπιν δικής της παραδοχής, στη μοναδική κατηγορία που αντιμετώπιζε για συνωμοσία για διάπραξη ληστείας και για την οποία της επιβλήθηκε ποινή άμεσης φυλάκισης τεσσάρων ετών, χωρίς αναστολή.

Αρχικά η ίδια είχε αρνηθεί όλες τις κατηγορίες, που αντιμετώπιζε από κοινού με τους άλλους τρεις κατηγορούμενους, ενώ στη συνέχεια άλλαξε την απάντηση της στην κατηγορία της συνωμοσίας για ληστεία από μη παραδοχή σε παραδοχή, με την κατηγορούσα Αρχή να αναστέλλει όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες που αντιμετώπιζε.

Η Σάρα Σιαμς θα καταθέσει στην επόμενη δικάσιμο ως μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση, με την κατάθεσή της να κρίνεται έως πολύ σημαντική.  

Η κατάθεση της αναμένεται να είναι πολυήμερη.  

Η διαδικασία θα συνεχιστεί την ερχόμενη Παρασκευή 31 Μαΐου, στις 09:00.  

Home