Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Διπλό φονικό: Παραδέχθηκε το λάθος του ο Λευτέρης Σολωμού

Offsite Team -
18.03.2019 - 17:39

Διπλό φονικό: Παραδέχθηκε το λάθος του ο Λευτέρης Σολωμού

Thumbnail
Έγινε σήμερα η κατάθεση του Αστυφύλακα του ΤΑΕ Λευκωσίας, Κυριάκου Καυκαλιά.

Με την κατάθεση του μάρτυρα κατηγορίας, Αστυφύλακα του ΤΑΕ Λευκωσίας, Κυριάκου Καυκαλιά, συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας η δίκη για τη στυγερή δολοφονία που διαπράχθηκε τον περασμένο Απρίλιο στο Στρόβολο με θύματα των Γιώργο Χατζηγεωργίου και την Ντίνα Σεργίου.

Στο πλαίσιο της κατάθεσης του μάρτυρα, προβλήθηκε εντός της δικαστικής αίθουσας μαυρόασπρο βίντεο από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, στο οποίο καταγράφεται να αναβοσβήνει, το βράδυ του φόνου, ο προβολέας που ήταν εγκατεστημένος στο χώρο στάθμευσης της οικίας των θυμάτων, ο  οποίος λειτουργούσε με αισθητήρα κίνησης, ως επίσης αυτοκίνητα και ανθρώπινες σκιές.

Ο κ. Καυκαλιάς αναφέρθηκε στις έρευνες  της Αστυνομίας για εξιχνίαση της υπόθεσης και στις καταθέσεις και σε χειρόγραφες σημειώσεις που έλαβε από τον Λευτέρη Σολωμού, κατηγορούμενο στην υπόθεση.

Στις καταθέσεις του, ο Σολωμού φέρεται να ισχυρίζεται ότι ο δράστης της διπλής δολοφονίας είναι ο ετεροθαλής αδελφός του και συγκατηγορούμενος του, Λοίζος Τζιωνής, ο οποίος, σύμφωνα με τον ίδιο, σχεδίαζε τη διάπραξη της ληστείας εδώ και χρόνια και πως πίεζε και τον ίδιο να λάβει μέρος αλλά αρνείτο.

Ο Σολωμού υποστηρίζει, επίσης, ότι ο ετεροθαλής αδελφός του ήταν αποφασισμένος να διαπράξει τη ληστεία, ακόμη κι αν χρειαζόταν να σκοτώσει και πως ο ίδιος προσπαθούσε να αποτρέψει τον Τζιωνή, τον οποίο φοβόταν, από το να διαπράξει το έγκλημα.

Φέρεται επίσης να παραδέχεται το λάθος του να μην πάει στην Αστυνομία για να πει όλα όλα όσα γνώριζε για την υπόθεση αλλά και για το ότι συμμετείχε στη συνάντηση των τεσσάρων κατηγορουμένων πριν από τη διάπραξη του εγκλήματος στο σπίτι του παππού του Τζιωνή.

Η εκδίκαση της υπόθεσης θα συνεχιστεί στις 26 Μαρτίου με την παρουσίαση νέου μάρτυρα κατηγορίας από την Κατηγορούσα Αρχή.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο Λοίζος Τζιωνής, ο ετεροθαλής αδελφός του Λευτέρης Σολωμού και ο Μάριος Χατζηξενοφώντος που αντιμετωπίζουν από κοινού εφτά συνολικά κατηγορίες για τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της μεταφοράς επιθετικών όπλων.

Κατηγορούμενη στην υπόθεση ήταν και η συμβία του Τζιωνή, Σάρα Σιάμς, η οποία κρίθηκε ένοχη από το δικαστήριο κατόπιν δικής της παραδοχής στη μοναδική κατηγορία που αντιμετώπιζε για συνωμοσία για διάπραξη ληστείας, για την οποία της επιβλήθηκε  ποινή άμεσης φυλάκισης τεσσάρων ετών, χωρίς αναστολή.

Home