Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Διπλό φονικό: Παραδέχθηκε τέσσερις κατηγορίες ο Τζιωνής

Offsite Team -
24.06.2019 - 18:48

Διπλό φονικό: Παραδέχθηκε τέσσερις κατηγορίες ο Τζιωνής

Thumbnail
Τι λέχθηκε στην σημερινή δικάσιμο

Ο πρώτος κατηγορούμενος στην υπόθεση του διπλού φονικού στο Στρόβολο Λοΐζος Τζιωνής άλλαξε τη απάντησή του σε τέσσερις από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, παραδεχόμενος της διάπραξή τους.

Πρόκειται για την 4η κατηγορία της συνωμοσίας για διάπραξη ληστείας, την 6η κατηγορία της διάρρηξης με σκοπό τη ληστεία, της 7ης κατηγορίας της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό του και της 8ης κατηγορίας που αφορά την μεταφορά επιθετικών όπλων.

Κατά τη σημερινή δικάσιμο και στο πλαίσιο κατάθεσης της Υπαστυνόμου Λευκωσίας Σταυριανής Ανδρέου, το Δικαστήριο εξέδωσε ενδιάμεση απόφαση, απορρίπτοντας ένσταση της υπεράσπισης Τζιωνή στο να αναγνωστεί η κατάθεση του ανήλικου υιού των θυμάτων, η οποία έχει ήδη κατατεθεί ως τεκμήριο στην υπόθεση.

Επόμενη δικάσιμος ορίστηκε η Τετάρτη, 26 Ιουνίου, στις 1230.  

Η κατάθεση του υιού των θυμάτων

Σύμφωνα με την κατάθεση του ανήλικου υιού των θυμάτων, την οποία διάβασε η μάρτυρας, ο ίδιος πήγε στο δωμάτιο του για να ξαπλώσει γύρω στις 2230 στις 18/4/2018.

Κοιμήθηκε και σε κάποια φάση άκουσε τη μητέρα του να κλαίει. Ήταν κλάμα πολύ δυνατό. Ο ίδιος δεν μπορούσε να καταλάβει αν το ονειρευόταν ή αν ήταν πραγματικότητα. Στη συνέχεια μπήκε στο δωμάτιο του ένας άνδρας μελαχρινός, με μαύρα ρούχα, μαύρη κουκούλα η οποία όμως δεν σκέπαζε το πρόσωπό του, μαύρο καπέλο και μαύρα φουσκωτά γάντια.

Τον έπιασε από το στόμα με το ένα χέρι ενώ στο άλλο κρατούσε μια λεπίδα περίπου 20cm με χειρολαβή και τον ρωτούσε κάτι όπως «που είναι τα λεφτά»;

Σύμφωνα πάντα με την κατάθεση,  ο άνδρας τον οδήγησε κάτω στο ισόγειο, λέγοντας του ότι έχει σκοτώσει τους γονείς του αλλά να μην φοβάται «εν θα σε πειράξω, έχω κι εγώ γιο».  

Πρόσεξε επίσης ότι το μαχαίρι που κρατούσε ο άνδρας ήταν «αγιωμένο».

Στην κουζίνα του ζήτησε να ανοίξει την πόρτα και όταν την άνοιξε με τα κλειδιά, μπήκε άλλος άνδρας ο οποίος επίσης ήταν ντυμένος στα μαύρα αλλά είχε καλυμμένο το πρόσωπό του.

Θυμάται επίσης ότι ενώ ο πρώτος άντρας τον τραβούσε για να τον πάρει στην κουζίνα κατάφερε να του βγάλει την γαλάζια πιτζάμα που φορούσε.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την κατάθεση, τον κλείδωσε σε αποθηκευτικό χώρο που έχουν στο υπόγειο όπου και παρέμεινε για λίγα λεπτά χωρίς να κάνει τίποτα, μετά χτυπούσε την πόρτα αλλά κανένας δεν του άνοιξε.

Πρόσθεσε ότι  με τα χέρια του κατάφερε να βγάλει τα φυλλαράκια της πόρτας και να ανοίξει την πόρτα από έξω και ακολούθως πήγε στο δωμάτιο των γονιών του.

Η πόρτα του δωματίου ήταν κλειστή. Όταν μπήκε μέσα είδε αίματα παντού τον πατέρα του μπρούμυτα στο πάτωμα χωρίς τις αισθήσεις του και την μητέρα του στο κρεβάτι χωρίς τις αισθήσεις της. Η τηλεόραση ήταν ανοιχτή.

Βγήκε από την πόρτα της κουζίνας από το σπίτι και πήγε στην κ. Αθηνά (ΣΣ γειτόνισσα) και της εξήγησε τι είχε γίνει.

Σε ερώτηση αν ο δράστης ήταν ξυπόλυτος απάντησε ότι δεν αντιλήφθηκε.

Σε ερώτηση πόσο χρόνο παρέμεινε στην αποθήκη απάντησε ότι υπολογίζει περίπου μισή ώρα.

Στη μάρτυρα ζητήθηκε επίσης να διαβάσει επιπρόσθετη κατάθεση το ανήλικου γιου των θυμάτων την οποία έδωσε στις 27 Απριλίου 2018 αφότου προηγήθηκε αναγνώριση προσώπου στο ΤΑΕ Λευκωσίας.

Νέα ένσταση του δικηγόρου υπεράσπισης του κ. Τζιωνή απορρίφθηκε και πάλι από το δικαστήριο.    

Για τον δεύτερο άνδρα που μπήκε είπε ότι θυμήθηκε ότι το κάλυμμα του προσώπου του είχε χρώματα τύπου Bob Marley, δηλαδή πράσινο, κίτρινο και κόκκινο. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι τον άνδρα που δεν είχε κρυμμένο το πρόσωπο του αισθάνεται ότι κάπου τον έχει ξαναδεί.

Στη συνέχεια αντεξετάστηκε η μάρτυρας από τον συνήγορο υπεράσπισης.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση εκτός από τον Λοΐζο Τζιωνής είναι επίσης ο ετεροθαλής αδελφός του Λευτέρης Σολωμού και ο Μάριος Χατζηξενοφώντος.

Οι τρεις κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν επτά συνολικά κατηγορίες, που αφορούν στα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της μεταφοράς επιθετικών όπλων.

Ο Τζιωνής είχε αρχικά παραδεχτεί όλες τις κατηγορίες πλην της κατηγορίας που αφορά στη διάρρηξη της κατοικίας του άτυχου ζεύγους, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι δεν υπήρξε διάρρηξη διότι «ήταν ανοικτά». Στη συνέχεια άλλαξε την απάντηση δηλώντας μη παραδοχή σε όλες τις κατηγορίες.

Κατηγορούμενη στην υπόθεση ήταν και η πρώην συμβία του Λοΐζου Τζιωνή Σάρα Σιαμς, η οποία κρίθηκε ένοχη από το δικαστήριο, κατόπιν δικής της παραδοχής, στη μοναδική κατηγορία που αντιμετώπιζε για συνωμοσία για διάπραξη ληστείας και για την οποία της υποβλήθηκε ποινή άμεσης φυλάκισης τεσσάρων ετών, χωρίς αναστολή.

Αρχικά η ίδια είχε αρνηθεί όλες τις κατηγορίες, που αντιμετώπιζε από κοινού με τους άλλους τρεις κατηγορούμενους, ενώ στη συνέχεια άλλαξε την απάντηση της στην κατηγορία της συνωμοσίας για ληστεία από μη παραδοχή σε παραδοχή, με την κατηγορούσα Αρχή να αναστέλλει όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες που αντιμετώπιζε.  

Η Σιαμς θα καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση περί τα μέσα Ιουλίου.

Home