Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Διπλό Φονικό: Παραδοχή σε δύο κατηγορίες από τον Λευτέρη Σολωμού

Offsite Team -
15.07.2019 - 16:13

Διπλό Φονικό: Παραδοχή σε δύο κατηγορίες από τον Λευτέρη Σολωμού

Thumbnail
Παραδοχή σε δύο κατηγορίες από τον Λευτέρη Σολωμού, η ποινή στις 24 Ιουλίου

Σε μια νέα ανατροπή στη δίκη για το διπλό φονικό στο Στρόβολο, ο Λευτέρης Σολωμού, ετεροθαλής αδελφός του Λοϊζου Τζιωνή, παραδέχθηκε σήμερα ενοχή σε δύο κατηγορίες (4 και 5) και απαλλάχθηκε από τις υπόλοιπες από την Κατηγορούσα Αρχή.

Κατηγορούμενοι πλέον στην υπόθεση διπλού φονικού στο Στρόβολο με θύματα τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και την Ντίνα Σεργίου παραμένουν ο Λοΐζος Τζιωνής και ο Μάριος Χατζηξενοφώντος.

Για την απόφαση του κατηγορούμενου ενημέρωσε το Δικαστήριο η συνήγορος υπεράσπισης του Μιράντα Αγγελίδου, ύστερα από διάλειμμα που είχε δοθεί στο πλαίσιο της κατάθεσης ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, της πρώην κατηγορούμενης στην υπόθεση Σάρα Σιάμς.

Η τέταρτη κατηγορία, την οποία παραδέχθηκε ο Λευτέρης Σολωμού αφορά την συνωμοσία του μαζί με άλλα πρόσωπα για την διάπραξη του κακουργήματος της ληστείας στην κατοικία των θυμάτων στο Στρόβολο.

Η πέμπτη κατηγορία, στην οποία επίσης απάντησε με παραδοχή ο κατηγορούμενος, αναφέρει ότι μαζί με άλλα πρόσωπα μεταξύ της 18ης και της 19ηςΑπριλίου, 2018 κατά τη διάρκεια της νύχτας και ενώ ήταν οπλισμένοι με επιθετικά όργανα, δηλαδή μαχαίρι, σπαθί και πτυσσόμενο ρόπαλο, έκλεψαν πορτοφόλι που περιείχε δελτίο ταυτότητας, πιστωτικές κάρτες και άγνωστο ποσό και γυαλιά αγνώστου αξίας που ανήκαν στον Γιώργο Χατζηγεωργίου από την οικία του στο Στρόβολο και αμέσως πριν την κλοπή χρησιμοποίησαν πραγματική βία εναντίον του με σκοπό να αποκτήσουν και να κατακρατήσουν την κλαπείσα περιουσία.

Η Εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Πολίνα Ευθυβούλου, ανέφερε ότι σε προηγούμενο στάδιο είχε γραπτώς οδηγίες από το Γενικό Εισαγγελέα  αν ο κατηγορούμενος αποδεχόταν ενοχή σε αυτές τις δύο κατηγορίες να προχωρήσει με αναστολή των υπολοίπων και ότι όταν ενημερώθηκε για την πρόθεσή του να το πράξει είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γενικό Εισαγγελέα και έχει την προφορική του άδεια να αναστείλει τις υπόλοιπες κατηγορίες.

Η κ. Ευθυβούλου ενημέρωσε επίσης το Δικαστήριο ότι γνωρίζοντας την μαρτυρία του κατηγορούμενου εναντίον των υπόλοιπων κατηγορούμενων έχει πρόθεση να έρθει σε επαφή μαζί με τον Σολωμού για να εξετάσει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί ως μάρτυρας, κάτι για το οποίο δεν έχει πάρει απόφαση ακόμη.

Ανέφερε επίσης ότι δεν είναι αναγκαία η παρουσία του κατηγορούμενου στο υπόλοιπο της παρούσας δίκης. Το Δικαστήριο ανέφερε ότι ως θέμα πρακτικής ο κατηγορούμενος τουλάχιστον μέχρι την επιβολή ποινής έχει το δικαίωμα να παρακολουθήσει τη διαδικασία.

Ο Λευτέρης Σολωμού ωστόσο ανέφερε ότι θέλει να είναι παρών στη διαδικασία δηλώνοντας ότι έχει κουραστεί ψυχολογικά. Ακολούθως, οδηγήθηκε εκτός της αίθουσας.

Επόμενη δικάσιμος για γεγονότα και επιβολή ποινής στον Σολωμού ορίστηκε η Τετάρτη, 24 Ιουλίου, στις 1200.

Home