Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Διπλό φονικό: Στις 31/7 ακούει τη ποινή του ο Λευτέρης Σολωμού

Offsite Team -
24.07.2019 - 14:46

Διπλό φονικό: Στις 31/7 ακούει τη ποινή του ο Λευτέρης Σολωμού

Thumbnail
Ξέσπασε σε λυγμούς κατά την διάρκεια της δικάσιμου και ζήτησε συγνώμη

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας θα επιβάλει στις 31 Ιουλίου, στις 9.30 το πρωί, ποινή στον Λευτέρη Σολωμού, εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση του διπλού φονικού που διαπράχθηκε στον Στρόβολο στις 19 Απριλίου 2018, με θύματα τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και την Ντίνα Σεργίου.

Ο Σολωμού, ετεροθαλής αδελφός του επίσης κατηγορούμενου στην υπόθεση Λοΐζου Τζιωνή, παραδέχθηκε πρόσφατα ενοχή σε δύο κατηγορίες.

Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος έχει παραδεχθεί ενοχή στις κατηγορίες τέσσερα και πέντε και έχει απαλλαγεί και αθωωθεί από τις υπόλοιπες κατηγορίες που αντιμετώπιζε.  

Η τέταρτη κατηγορία, την οποία παραδέχθηκε ο Λευτέρης Σολωμού, αφορά στην συνωμοσία μαζί με άλλα πρόσωπα για τη διάπραξη του κακουργήματος της ληστείας στην κατοικία των θυμάτων στον Στρόβολο.

Η πέμπτη κατηγορία, στην οποία επίσης απάντησε με παραδοχή ο κατηγορούμενος, αναφέρει ότι μαζί με άλλα πρόσωπα μεταξύ της 18ης και της 19ης Απριλίου, 2018 κατά τη διάρκεια της νύχτας και ενώ ήταν οπλισμένοι με επιθετικά όργανα, δηλαδή μαχαίρι, σπαθί και πτυσσόμενο ρόπαλο, έκλεψαν πορτοφόλι που περιείχε δελτίο ταυτότητας, πιστωτικές κάρτες και άγνωστο ποσό και γυαλιά αγνώστου αξίας που ανήκαν στον Γιώργο Χατζηγεωργίου από την οικία του στο Στρόβολο και αμέσως πριν την κλοπή χρησιμοποίησαν πραγματική βία εναντίον του με σκοπό να αποκτήσουν και να κατακρατήσουν την κλαπείσα περιουσία.

Μετά την παραδοχή ενοχής στις δυο πιο πάνω κατηγορίες, η Κατηγορούσα Αρχή ανέστειλε όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες που αντιμετώπιζε και εξέφρασε την πρόθεση της να εξετάσει το ενδεχόμενο όπως καλέσει τον Σολωμού να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση, όπως είχε πράξει και με την πρώην κατηγορούμενη Σάρα Σιαμς.

Κατά τη σημερινή δικάσιμο, παρουσιάστηκαν τα γεγονότα από την Κατηγορούσα Αρχή και η συνήγορος υπεράσπισης του Σολωμού αγόρευσε για μετριασμό της ποινής που θα του επιβληθεί από το δικαστήριο, κάνοντας αναφορά στις προσωπικές του περιστάσεις, στα δύσκολα παιδικά του χρόνια και στη μεγάλη επιρροή που του ασκούσε ο Τζιωνής.

Ο Σολωμού ζήτησε, μέσω της δικηγόρου του, συγνώμη από την οικογένεια των θυμάτων και την κοινωνία και την επιείκεια του δικαστηρίου στην ποινή που θα του επιβάλει.

Το Δικαστήριο είχε προηγουμένως απορρίψει το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης των άλλων δύο κατηγορουμένων όπως η ποινή επιβληθεί στο τέλος της δίκης.

Η ακρόαση της υπόθεσης συνεχίζεται και αύριο με την αντεξέταση της μάρτυρος κατηγορίας και πρώην κατηγορούμενης στην υπόθεση Σάρας Σιαμς από τον δικηγόρο του Λοΐζου Τζιωνή.

Μετά από δική της παραδοχή, η Σιαμς κρίθηκε ένοχη από το δικαστήριο στη μοναδική κατηγορία που αντιμετώπιζε για συνωμοσία για διάπραξη ληστείας, για την οποία της επιβλήθηκε ποινή άμεσης φυλάκισης τεσσάρων ετών, χωρίς αναστολή.

Η κατάθεση της Σιαμς άρχισε στις 15 Ιουλίου. Η εξέταση της μάρτυρος από την Κατηγορούσα Αρχή έχει ολοκληρωθεί και απομένει η αντεξέταση της από την υπεράσπιση η οποία άρχισε την περασμένη Δευτέρα και διακόπηκε χωρίς να ολοκληρωθεί λόγω αδιαθεσίας και κάποιου προβλήματος υγείας που αντιμετώπισε ο Τζιωνής.

Η αντεξέταση ήταν ορισμένη και χθες ωστόσο και πάλι αναβλήθηκε λόγω του θανάτου της γιαγιάς του Τζιωνή μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλε ο δικηγόρος του.

Το δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα για αναβολή και όρισε τη συνέχιση της αντεξέτασης της Σιαμς αύριο στις 9 το πρωί.  

Home