ΔΗΣΥ: Λύπη για την διατύπωση αναφορών εναντίον του ΠτΔ

ΔΗΣΥ: Λύπη για την διατύπωση αναφορών εναντίον του ΠτΔ

Ανακοίνωση σχετικά με όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες μετά και την παραίτηση του μέχρι πρότινος Διευθυντή Σύνταξης της «Καθημερινής» Κύπρου Ανδρέα Παράσχο εξέδωσε ο Δημοκρατικός Συναγερμός.

Όπως σημειώνει ο ΔΗΣΥ, «Ο Δημοκρατικός Συναγερμός διαχωρίζει τη θέση του από όσους άκριτα έσπευσαν να υιοθετήσουν ή να δώσουν υπόσταση σε τέτοιους ισχυρισμούς».

Αυτούσια η ανακοίνωση

«Ο Δημοκρατικός Συναγερμός εκφράζει τη λύπη του για την επαναλαμβανόμενη διατύπωση βαρύτατων αλλά παντελώς αστήρικτων δημοσιογραφικών αναφορών που στρέφονται ενάντια στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.  

Πρόκειται για ισχυρισμούς που ανάγκασαν τον πρώην Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα να προβεί σε διάψευση, εκθέτοντας τόσο όσους τους εξέφρασαν, όσο και το ΑΚΕΛ που έσπευσε να τους υιοθετήσει. Για το ΑΚΕΛ η ελευθεροτυπία είναι προφανώς ταυτισμένη με την ατεκμηρίωτη προσβολή προσώπων και θεσμών, σε παράβαση κάθε έννοιας δημοσιογραφικής δεοντολογίας.  

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός διαχωρίζει τη θέση του από όσους άκριτα έσπευσαν να υιοθετήσουν ή να δώσουν υπόσταση σε τέτοιους ισχυρισμούς. Η διάδοση ψευδών ειδήσεων, που έχει δυστυχώς λάβει διαστάσεις διεθνώς, εκτρέφει τον λαϊκισμό και διαβρώνει τα θεμέλια της δημοκρατίας μας.»

Tags
Home