Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΔΗΣΥ: Υπέρ πάταξης βίας κατά γυναικών

Offsite Team -
25.11.2019 - 08:08

ΔΗΣΥ: Υπέρ πάταξης βίας κατά γυναικών

Thumbnail
Το μήνυμα του ΔΗΣΥ για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

“Η 25η Νοεμβρίου, έχει οριστεί από τον ΟΗΕ ως η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, με στόχο να αναδείξει το έγκλημα αυτό ως μια από τις συνηθέστερες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και την αναγκαιότητα πάταξής του σε παγκόσμιο επίπεδο, μέσα από συντονισμένες και στοχευμένες προσπάθειες των κρατών μελών του.

Είναι αδιαμφησβήτητο, πως στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια σημειώθηκαν πολλά βήματα προόδου ως προς την ισχυροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για τη μείωση τέτοιων περιστατικών. 

Καθοριστικά βήματα αποτελούν, μεταξύ άλλων, η υπογραφή και κύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης από την Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς και η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για τη δημιουργία του θεσμού «Το Σπίτι της Γυναίκας», μιας καινοτόμου και πολυθεματικής δομής που θα στεγάζει διάφορες υπηρεσίες και θα παρέχει διεπιστημονική αντιμετώπιση και εξειδικευμένες υπηρεσίες σε γυναίκες θύματα βίας. Δυστυχώς, παρά τα θετικά βήματα, η βία κατά των γυναικών αποτελεί μια θλιβερή πραγματικότητα, αφού καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων αποτρόπαιων περιστατικών.

Ως Δημοκρατικός Συναγερμός τασσόμαστε υπέρ κάθε προσπάθειας πάταξης του φαινομένου, όπως αυτή απορρέει από της πρόνοιες της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης.

Παράλληλα, στηρίζουμε κάθε προσπάθεια ενδυνάμωσης των θυμάτων να καταγγέλλουν περιστατικά βίας, την εξειδικευμένη εκπαίδευση των λειτουργών που έρχονται σε επαφή με τα θύματα, την άμεση επιβολή αποτρεπτικών ποινών, αλλά και την καλλιέργεια κουλτούρας ισότητας και σεβασμού προς την κάθε γυναίκα.

Στόχος μας είναι να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια που γίνεται τόσο από την πολιτεία, όσο και από τις ΜΚΟ ώστε να σπάσουμε οριστικά τις αλυσίδες της σιωπής και του φόβου των γυναικών θυμάτων και να αποδημήσουμε τα έμφυλα στερεότυπα.  Για εμάς, η πάταξη τέτοιων εγκλημάτων και η θωράκιση γυναικών και κοριτσιών στη χώρα μας αποτελεί ξεχωριστό πυλώνα πολιτικής και ύψιστη προτεραιότητα”

Αδελφοποίηση του Δήμου Πειραιά με τον Δήμο Αμμοχώστου

Offsite Team -
03.07.2022 - 15:36

Αδελφοποίηση του Δήμου Πειραιά με τον Δήμο Αμμοχώστου

Thumbnail
Στόχος η ενίσχυση της συνεργασίας τους

Την Αδελφοποίηση μεταξύ Δήμου Πειραιά και Δήμου Αμμοχώστου υπέγραψαν οι Δήμαρχοι Γιάννης Μώραλης και Σίμος Ιωάννου αντίστοιχα, στο Δημαρχείο Πειραιά, με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας τους.

Αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου, αποτελούμενη από τον Δήμαρχο Σίμο Ιωάννου, τους Δημοτικούς  Συμβούλους Ανδρέα Φλουρέντζου, Μιχάλη Βασιλείου, Γιώργο Τσίσιο και την Δημοτική Γραμματέα Μαριλένα Μανώλη, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στον Πειραιά για τον συγκεκριμένο σκοπό.

«Ολοκληρώθηκε η αδελφοποίηση των δύο πόλεων, οι οποίες έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά. Ανεξάρτητα αν υπάρχει μια παράνομη κατοχή της Αμμοχώστου και παρά το θλιβερό καθεστώς, ο δήμος είναι ζωντανός. Υπάρχουν πολιτιστικά  και αθλητικά  σωματεία, τα οποία λειτουργούν σε άλλες πόλεις. Άρα υπάρχει πεδίο συνεργασίας και μπορούμε να  αναλάβουμε από κοινού πολυεπίπεδες πρωτοβουλίες, ενισχύοντας τις σχέσεις των δύο πόλεων», ανέφερε, κατά την υπογραφή της Αδελφοποίησης ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης. 

«Σημαντικό  ρόλο σε αυτή την αδελφοποίηση και στην ένωση των δύο πόλεων θα διαδραματίσει και η νέα  ακτοπλοϊκή γραμμή, καθώς μετά από 21 χρόνια συνδέθηκε ξανά η Κύπρος με την Ελλάδα με το λιμάνι του Πειραιά», επισήμανε ο κ. Μώραλης.

Πρόσθεσε, παράλληλα, ότι ο Δήμος Πειραιά θα συμβάλει, με τις δυνάμεις του, στη μεγαλύτερη επικοινωνία του προβλήματος της πόλης της Αμμοχώστου.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Σίμος Ιωάννου επισήμανε ότι η συγκεκριμένη αδελφοποίηση «ήταν μια επιθυμία πολλών ετών που έγινε πραγματικότητα». 

«Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε καλή συνεργασία. Έχουμε ανάγκη αυτές οι μεγάλες πόλεις να βοηθήσουν στο ζήτημα της Αμμοχώστου και να κάνουμε έναν μεγάλο, διπλό αγώνα: αφενός να προωθήσουμε το θέμα της Αμμοχώστου σε όλα τα διεθνή fora - και ο Πειραιάς που έχει πάρα πολύ καλές σχέσεις με άλλες πόλεις σίγουρα θα βοηθήσει - αφετέρου να κρατήσουμε τον κοινωνικό ιστό της πόλης μας, όπως είναι τα σωματεία, τα πολιτιστικά ιδρύματα, το ΕΒΕΑ», επισήμανε ο κ. Ιωάννου.

Στην υπογραφή του Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης παρευρέθηκαν εκ μέρους του Δήμου Πειραιά η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Παναγιώτης Ρέππας,  η Εντεταλμένη  Δημοτική Σύμβουλος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού και Κατάρτισης και  Βρεφονηπιακών Σταθμών Ζηλάκου Χαραλαμπία και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δημοτικής Αστυνομίας Χαρουτιούν Μαρκαριάν.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Πειραιά, «η αδελφοποίηση των δύο Δήμων αποσκοπεί στην περαιτέρω ανάπτυξη των αδελφικών δεσμών φιλίας μεταξύ των δύο πόλεων, με την ανταλλαγή εμπειριών σε διάφορους τομείς διοίκησης, αθλητισμού, τέχνης, πολιτισμού, καθώς και στην διεύρυνση των ιστορικών δεσμών Πειραιά και Αμμοχώστου».

«Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο κ. Μώραλης στο πλαίσιο των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής για την ενίσχυση της εξωστρέφειας του Πειραιά, επισκέφθηκε την Κύπρο, όπου υπέγραψε με τον κ. Ιωάννου Πρωτόκολλο Συνεργασίας», προσθέτει ο Δήμος Πειραιά.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στον Πειραιά, η αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου ξεναγήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη, στο Δημοτικό Θέατρο και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, από την Διευθύντρια Πολιτισμού του Δήμου Ευαγγελία Μπαφούνη.

Ο Δήμος Πειραιά είναι αδελφοποιημένη πόλη και με τον Δήμο Λάρνακας από το 1995.

ΚΥΠΕ

Home