Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Door to Door μεταφορά μαθητών στο σχολείο στην παρουσία Καρούσου

Offsite Team -
12.09.2022

Door to Door μεταφορά μαθητών στο σχολείο στην παρουσία Καρούσου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - Στο λεωφορείο μαζί με τους μαθητές ο Καρούσος

Άρχισε σήμερα 12/9 σε πιλοτική βάση η μεταφορά μαθητών Δημοτικού στα σχολεία τους, με λεωφορεία και συνοδούς που θα τους παραλαμβάνουν από την πόρτα του σπιτιού τους. Είναι ένα πρωτοποριακό για τα κυπριακά δεδομένα βήμα το οποίο θα στοχεύει στη μείωση του κυκλοφοριακού προβλήματος στους δρόμους και στην ταυτόχρονη διευκόλυνση των γονιών. 

May be an image of 3 people and people sitting

>>>  BRIEF PLATINUM - 2ο Τεύχος - Αφιέρωμα UNIC - Πέραν των 100 τίτλων σπουδών - Τα ποσοστά εργοδότησης των αποφοίτων του / Ρεπορτάζ, βίντεο από όλες τις Μαρίνες της Κύπρου / Επιχειρηματικά νέα / Αναλύσεις / Παραοικονομία ΕΔΩ <<<

May be an image of 1 person, car, road and text that says "MTN 439"

Θυμίζουμε ότι η OffsiteNews με ρεπορτάζ της ημερομηνίας 06/05, είχε αποκαλύψει την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος.

May be an image of 4 people, child, people standing, footwear and outdoors

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος, σήμερα το πρωί ανέβηκε στο λεωφορείο μαζί με τους μαθητές κατά τη διαδικασία της μεταφοράς door to door μαθητών στο σχολείο. Μέσα από ανάρτηση του στους προσωπικούς λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε τα εξής: 

Σημαντική μέρα σήμερα για τις δημόσιες επιβατικές μεταφορές, την εκπαίδευση όπως και επισης και για τους γονείς και μαθητές δημοτικού καθώς ξεκίνησε η εφαρμογή σε πιλοτική φάση της μεταφοράς μαθητών δημοτικού από σπίτι σε σπίτι στα δημοτικά. 

Πριν το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά βρέθηκα στην Ορμήδεια όπου αφού παραλάβαμε τα παιδιά από το σπίτι τους κατευθύνθηκαμε με το λεωφορείο στο Β' Δημοτικό Σχολείο Ορμήδειας. 

May be an image of 6 people, people standing, outdoors and text that says "HTN 439 LOJE"

Το πρόγραμμα «Door to Door» αποτελεί ένα πρωτοποριακό για τα κυπριακά δεδομένα βήμα το οποίο στοχεύει στη μείωση του κυκλοφοριακού προβλήματος στους δρόμους και στην ταυτόχρονη διευκόλυνση των γονιών.

Η διαδρομή – Διαδικασία

Το λεωφορείο στο οποίο θα επιβαίνει και ένας συνοδόςθα πηγαίνει από πόρτα σε πόρτα (όπου είναι εφικτό). Ο/η συνοδός θα παραλαμβάνει τα παιδιά από το σπίτι τους, θα μπαίνουν στο λεωφορείο και θα γίνεται η μεταφορά τους στο σχολείο. Ακολουθώντας την ίδια διαδικασία, θα πραγματοποιείται και η επιστροφή τους στο σπίτι το μεσημέρι αφού σχολάσουν. 

May be an image of 3 people and people standing

Σημαντικό είναι να αναφερθεί πως οι μεταφορές θα πραγματοποιούνται μόνο εντός της εκπαιδευτικής περιφέρειας του μαθητή. Οι μαθητές θα παραλαμβάνονται δηλαδή από τις οικίες τους στις εκπαιδευτικές περιφέρειες όπου και εντάσσονται. Οι μαθητές που διαμένουν εκτός των ορίων αυτής της περιφέρειας ή σε πιο απομακρυσμένες περιοχές, δεν θα εξυπηρετούνται.

Σύμφωνα με τον κ. Νικηφόρου, υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από αρκετούς γονείς. Η νέα υπηρεσία μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία έχει απήχηση ακόμα και στα ίδια τα σχολεία αφού πολλά από αυτά εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για ένταξη στο πιλοτικό πρόγραμμα. «Δεν είναι εφικτό να ενταχθούν όλα τα σχολεία στο πρόγραμμα ακριβώς γιατί είναι κάτι που θα λειτουργήσει πιλοτικά. Θέλουμε να δούμε το ενδιαφέρον αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει κυρίως είναι να δούμε αν θα υπάρξει όντως βελτίωση στο θέμα του κυκλοφοριακού. Στόχος δηλαδή, είναι να μειωθούν τα αυτοκίνητα που μαζεύονται έξω από τα σχολεία πρωί και μεσημέρι».

May be an image of 10 people, people standing and outdoors

Το Υπουργείο Παιδείας έχει ήδη λάβει τα στοιχεία των ενδιαφερόμενων μαθητών, τις διευθύνσεις τους κτλ.

Το κόστος για τους γονείς

Σχετικά με το κόστος που θα επωμίζονται οι γονείς για αυτή την υπηρεσία, το πρόγραμμα αυτό θα είναι δωρεάν.

May be an image of 2 people and outdoors

Ποιοι θα συνοδεύουν τα παιδιά

Τα άτομα που θα παραλαμβάνουν τα παιδιά από τα σπίτια τους και θα τα συνοδεύουν καθ’ όλη τη διαδρομή, θα καθοριστούν με διευθέτηση μεταξύ των εταιρειών μεταφοράς, του Υπουργείου και της Σχολικής Εφορίας. Θα δουλεύουν υπό καθεστώς ωρομίσθιων και μόνο σε περιόδους όπου θα είναι ανοιχτά τα σχολεία. 

May be an image of 1 person

Σημαντικό είναι να διευκρινιστεί πως τα κριτήρια πρόσληψης για κάθε εμπλεκόμενο στην υπηρεσία πρόσωπο θα είναι ιδιαίτερα αυστηρά προκειμένου να καθησυχαστούν και οι γονείς από τυχόν ανησυχίες και φοβίες.  

May be an image of 6 people, people standing and outdoors

Δείτε πιο κάτω τα Δημοτικά Σχολεία τα οποία θα συμμετέχουν στην πιλοτική λειτουργία της υπηρεσίας:

Επαρχία Λευκωσίας

- Ε’ Δημοτικό Σχολείο Αγλαντζιάς

- Δημοτικό Σχολείο Αγίων Τριμιθιάς

- Δημοτικό Σχολείο Λυθροδόντα

Επαρχία Λεμεσού

- Δημοτικό Σχολείο Πύργου

- Β’ Δημοτικό Σχολείο Ποταμού Γερμασόγειας Β’

Επαρχία Λάρνακας

- Ε’ Δημοτικό Σχολείο Αραδίππου

- Δημοτικό Σχολείο Βορόκλινης

Επαρχία Πάφου

- Δημοτικό Σχολείο Κουκλιών

- ΙΑ’ Δημοτικό Σχολείο Πάφου (Αγίου Σπυρίδωνα)

Επαρχία Αμμοχώστου

- Α' και Β' Δημοτικό Σχολείο Ορμήδειας

- Δημοτικό Σχολείο Αγίου Γεωργίου Βρυσούλλων 

- Δημοτικό Σχολείο Δασάκι Άχνας (Πόλυ Πίττα)

 

Home