Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Door to Door: Ξεκινά η μεταφορά μαθητών δημοτικού στα σχολεία

Offsite Team -
11.09.2022 - 15:32

Door to Door: Ξεκινά η μεταφορά μαθητών δημοτικού στα σχολεία

Πώς θα γίνεται η μεταφορά μαθητών από πόρτα σε πόρτα - Δείτε τα σχολεία που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα

Αρχίζει από αύριο σε πιλοτική βάση η μεταφορά μαθητών Δημοτικού στα σχολεία τους, με λεωφορεία και συνοδούς που θα τους παραλαμβάνουν από την πόρτα του σπιτιού τους. Είναι ένα πρωτοποριακό για τα κυπριακά δεδομένα βήμα το οποίο θα στοχεύει στη μείωση του κυκλοφοριακού προβλήματος στους δρόμους και στην ταυτόχρονη διευκόλυνση των γονιών. 

>>>  BRIEF PLATINUM - 2ο Τεύχος - Αφιέρωμα UNIC - Πέραν των 100 τίτλων σπουδών - Τα ποσοστά εργοδότησης των αποφοίτων του / Ρεπορτάζ, βίντεο από όλες τις Μαρίνες της Κύπρου / Επιχειρηματικά νέα / Αναλύσεις / Παραοικονομία ΕΔΩ <<<

Θυμίζουμε ότι η OffsiteNews με ρεπορτάζ της ημερομηνίας 06.05, είχε αποκαλύψει την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος.

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή του Τμήματος Δημοσίων Μεταφορών κ. Αντρέα Νικηφόρου, θα παραστούν στην έναρξη της πιλοτικής φάσης του προγράμματος «Door to Door».

Η υπηρεσία «Door to Door» θα ξεκινήσει από την οδό Λάρνακος 29, στην Ορμήδεια στις 7:05 π.μ. με κατεύθυνση το Β' Δημοτικό Σχολείο Ορμήδειας. Το λεωφορείο θα βρίσκεται εκεί στις 7:00 π.μ.

Η διαδρομή – Διαδικασία

Το λεωφορείο στο οποίο θα επιβαίνει και ένας συνοδόςθα πηγαίνει από πόρτα σε πόρτα (όπου είναι εφικτό). Ο/η συνοδός θα παραλαμβάνει τα παιδιά από το σπίτι τους, θα μπαίνουν στο λεωφορείο και θα γίνεται η μεταφορά τους στο σχολείο. Ακολουθώντας την ίδια διαδικασία, θα πραγματοποιείται και η επιστροφή τους στο σπίτι το μεσημέρι αφού σχολάσουν. 

Σημαντικό είναι να αναφερθεί πως οι μεταφορές θα πραγματοποιούνται μόνο εντός της εκπαιδευτικής περιφέρειας του μαθητή. Οι μαθητές θα παραλαμβάνονται δηλαδή από τις οικίες τους στις εκπαιδευτικές περιφέρειες όπου και εντάσσονται. Οι μαθητές που διαμένουν εκτός των ορίων αυτής της περιφέρειας ή σε πιο απομακρυσμένες περιοχές, δεν θα εξυπηρετούνται. 

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 63.378 παιδιά επιστρέφουν σε Δημοτικά/Νηπιαγωγεία/Ειδικά Σχολεία

Σύμφωνα με τον κ. Νικηφόρου, υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από αρκετούς γονείς. Η νέα υπηρεσία μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία έχει απήχηση ακόμα και στα ίδια τα σχολεία αφού πολλά από αυτά εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για ένταξη στο πιλοτικό πρόγραμμα. «Δεν είναι εφικτό να ενταχθούν όλα τα σχολεία στο πρόγραμμα ακριβώς γιατί είναι κάτι που θα λειτουργήσει πιλοτικά. Θέλουμε να δούμε το ενδιαφέρον αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει κυρίως είναι να δούμε αν θα υπάρξει όντως βελτίωση στο θέμα του κυκλοφοριακού. Στόχος δηλαδή, είναι να μειωθούν τα αυτοκίνητα που μαζεύονται έξω από τα σχολεία πρωί και μεσημέρι».

Το Υπουργείο Παιδείας έχει ήδη λάβει τα στοιχεία των ενδιαφερόμενων μαθητών, τις διευθύνσεις τους κτλ.

Το κόστος για τους γονείς

Σχετικά με το κόστος που θα επωμίζονται οι γονείς για αυτή την υπηρεσία, το πρόγραμμα αυτό θα είναι δωρεάν.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εξέλιξη-Μεταναστευτικό:Ανακόπτει ροές από Πράσινη Γραμμή η Κύπρος

Ποιοι θα συνοδεύουν τα παιδιά

Τα άτομα που θα παραλαμβάνουν τα παιδιά από τα σπίτια τους και θα τα συνοδεύουν καθ’ όλη τη διαδρομή, θα καθοριστούν με διευθέτηση μεταξύ των εταιρειών μεταφοράς, του Υπουργείου και της Σχολικής Εφορίας. Θα δουλεύουν υπό καθεστώς ωρομίσθιων και μόνο σε περιόδους όπου θα είναι ανοιχτά τα σχολεία. 

Σημαντικό είναι να διευκρινιστεί πως τα κριτήρια πρόσληψης για κάθε εμπλεκόμενο στην υπηρεσία πρόσωπο θα είναι ιδιαίτερα αυστηρά προκειμένου να καθησυχαστούν και οι γονείς από τυχόν ανησυχίες και φοβίες.  

Δείτε πιο κάτω τα Δημοτικά Σχολεία τα οποία θα συμμετέχουν στην πιλοτική λειτουργία της υπηρεσίας:

Επαρχία Λευκωσίας

- Ε’ Δημοτικό Σχολείο Αγλαντζιάς

- Δημοτικό Σχολείο Αγίων Τριμιθιάς

- Δημοτικό Σχολείο Λυθροδόντα

Επαρχία Λεμεσού

- Δημοτικό Σχολείο Πύργου

- Β’ Δημοτικό Σχολείο Ποταμού Γερμασόγειας Β’

Επαρχία Λάρνακας

- Ε’ Δημοτικό Σχολείο Αραδίππου

- Δημοτικό Σχολείο Βορόκλινης

Επαρχία Πάφου

- Δημοτικό Σχολείο Κουκλιών

- ΙΑ’ Δημοτικό Σχολείο Πάφου (Αγίου Σπυρίδωνα)

Επαρχία Αμμοχώστου

- Α' και Β' Δημοτικό Σχολείο Ορμήδειας

- Δημοτικό Σχολείο Αγίου Γεωργίου Βρυσούλλων 

- Δημοτικό Σχολείο Δασάκι Άχνας (Πόλυ Πίττα)

Home