Δώρος: Δικηγόροι έλεγαν «ελάτε να σας πουλήσουμε διαβατήρια»

Δώρος: Δικηγόροι έλεγαν «ελάτε να σας πουλήσουμε διαβατήρια»

Εγκληματική η ενέργεια δικηγόρων που διαφήμιζαν στο εξωτερικό ότι μπορούν να δώσουν διαβατήρια λέει ο Πρόεδρος τους

Στην εκπομπή του OMEGA, Αιχμές, μίλησε με τηλεφωνική παρέμβαση ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Δώρος Ιωαννίδης σχετικά με το θέμα των πολιτογραφήσεων. 

Ο κ. Ιωαννίδης ερωτηθείς για το ζήτημα από τον δημοσιογράφο Σωτήρη Παρούτη και την φήμη του Επενδυτικού προγράμματος, αρκέστηκε να αναφέρει πως το καταστρέψαμε, όπως καταστρέψαμε και άλλες υπηρεσίες. 

«Δεν έχουμε καταλάβει ότι είμαστε μια χώρα υπηρεσιών και τουρισμού και ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί», συμπλήρωσε ο Πρόεδρος του ΠΔΣ. 

Όπως τόνισε ο κ. Ιωαννίδης η πολιτογράφηση δεν αποτελεί νομική διαδικασία. «Ναι, κάποιοι δικηγόροι διαφήμιζαν ότι μπορούν να δώσουν διαβατήρια. Το παράκαναν. Διαφήμιζαν “ελάτε να σας δώσουμε διαβατήρια”. Αυτό είναι κάτι απαράδεκτο, επικίνδυνο και εγκληματικό». 

Μάλιστα, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου έκανε λόγο και για τα δικηγορικά γραφεία που διαφημίζουν το σχέδιο αναφέροντας πως αυτό πρέπει να σταματήσει, ενώ όπως τόνισε έπρεπε να συνεχίζεται ο έλεγχος των προσώπων και μετά την πολιτογράφηση. 

Όσον αφορά τους ελέγχους ο κ. Ιωαννίδης ανέφερε πως έγιναν λάθη, ειδικά μετά το 2017 όταν ξεκίνησαν οι αιτήσεις από τρίτες χώρες όπως Συρία και Καμπότζη. 

 

Home