Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Δώσαμε 61.000 εμβόλια στα κατεχόμενα τους τελευταίους μήνες

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
28.06.2021 - 06:00

Δώσαμε 61.000 εμβόλια στα κατεχόμενα τους τελευταίους μήνες

Ανησυχεί η Δικοινοτική Επιτροπή για την Υγεία λόγω αύξησης κρουσμάτων / Η κατάσταση στα κατεχόμενα

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Η επιδημιολογική κατάσταση στην Κύπρο τα τελευταία 24ωρα έχει χειροτερέψει. Τα τριψήφια νούμερα που παρατηρούνται τις τελευταίες μέρες ανησυχούν τόσο τους ειδικούς, όσο και τους κυβερνώντες. Η αυξητική τάση των κρουσμάτων ωστόσο δεν   οδήγησε στη  διαφοροποίηση του στάτους στα οδοφράγματα τα οποία άνοιξαν κανονικά από τις 04 Ιουνίου 2021.

Ωστόσο,  η Δικοινοτική Επιτροπή για την υγεία βρίσκεται σε συνεχή επαφή αναλύοντας όλα τα δεδομένα ανταλλάσσοντας απόψεις. Ο Ελληνοκύπριος συμπρόεδρος της Επιτροπής Λεωνίδας Φυλακτου βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Τουρκοκύπριο ομόλογό του. Η κακή αυτές τις μέρες επιδημιολογική κατάσταση στις ελεύθερες περιοχές πάει ασορτί.., με την κατάσταση στα κατεχόμενα κάτι που ανησυχεί άπαντες στην Επιτροπή.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Το ενδεχόμενο όμως ενός lock down στα οδοφράγματα αυτή τη στιγμή είναι απομακρυσμένο. Ωστόσο η αυξηση των κρουσμάτων δεν υποβίβασαν  το δείκτη από την πορτοκαλί κατηγορία. Aυτό σημαίνει ότι η διέλευση από και προς τις ελευθερες και κατεχόμενες περιοχές επιτρέπεται με την υπόδειξη αρνητικού pcr test και rapid test 7 ημερών.

Ο Ελληνοκύπριος συμπρόεδρος της Δικοινοτικής Επιτροπής για την Υγεία Λεωνίδας Φυλακτού ανέφερε ότι «η κατάσταση αξιολογείται συνεχώς και όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα τίθενται στο μικροσκόπιο της Επιτροπής κάθε 14 μέρες.

Ο κ. Φυλακτού ανέφερε ότι τα οδοφράγματα θα κλείσουν μόνο σε πολύ μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων οπότε και με βάση τον κόκκινο επιδημιολογικό δείκτη: Δικαίωμα διέλευσης θα έχουν μόνο οι μαθητές και εργαζόμενοι που φοιτούν στις ελεύθερες περιοχές, οι κάτοικοι του ακριτικού Πύργου που περνούν μέσω του οδοφράγματος Λιμνίτη και όσοι έχουν προβλήματα υγείας.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Σε μια άλλη εξέλιξη, η Κυπριακή Δημοκρατία συνεχίζει να εφοδιάζει με εμβόλια τα κατεχόμενα. Από τον περασμένο Ιανουάριο δόθηκαν 61.000 εμβόλια όλων των τυπων εκτός από Moderna. Το θέμα των αδειοδοτημένων εμβολίων που αποστέλλονται στα κατεχόμενα αφορά το Υπουργείο Υγείας.  

 

Home