Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Δρ. Αβραάμ: Ρεκόρ από νοσηλείες παιδιών με κορωνοϊό στο Μακάρειο

Offsite Team -
03.01.2022 - 14:01

Δρ. Αβραάμ: Ρεκόρ από νοσηλείες παιδιών με κορωνοϊό στο Μακάρειο

«Έχουμε εννέα παιδιά που νοσηλεύουμε με COVID-19 αυτή την στιγμή»

Ρεκόρ νοσηλειών παιδιών με κορωνοϊό καταγράφεται στο Μακάρειο, με τον Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Δρ Αβραάμ Ηλία, να προτρέπει τους γονείς όπως εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

«Έχουμε εννέα παιδιά που νοσηλεύουμε με COVID-19 αυτή την στιγμή, ηλικίας ενός μήνα μέχρι δέκα ετών. Τα οκτώ είναι κάτω των πέντε χρονών. Τα παιδιά είναι εκτός κινδύνου. Κυρίαρχο σύμπτωμα είναι ο πυρετός. Είναι ο μεγαλύτερος αριθμός που είχαμε ποτέ για νοσηλεία παιδιών με κορωνοϊό, ο προηγούμενος αριθμός ήταν επτά παιδιά το καλοκαίρι», είπε στο ΚΥΠΕ, ο Δρ Ηλία.

Υπάρχει μια ανησυχία, ανέφερε, ότι υπάρχει μεγάλη εξάπλωση του ιού στην κοινότητα με αποτέλεσμα να προσβάλλονται πολλά παιδιά, παιδιά τα οποία είναι ευάλωτα, ανεμβολίαστα και είναι πιο επιρρεπή να αναπτύξουν τον ιό.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

«Η πληρότητα είναι γύρω στο 90% αλλά αν χρειαστεί θα γίνουν διευθετήσεις για να φιλοξενηθούν όλα τα παιδιά με κορωνοϊό γιατί είμαστε το κέντρο αναφοράς για τον παιδικό πληθυσμό για νοσηλεία COVID-19», σημείωσε.

Ο Δρ Ηλία προέτρεψε όλους τους γονείς να προχωρήσουν στον εμβολιασμό των παιδιών τους, αναφέροντας ότι με τον μη εμβολιασμό «εκτός από την υγεία των παιδιών που θέτουμε σε κίνδυνο, θέτουμε σε κίνδυνο και την ομαλή επανέναρξη των σχολείων».

Ερωτηθείς, ο Δρ Ηλία τάχθηκε υπέρ του κλεισίματος των σχολείων για μικρό χρονικό διάστημα, τονίζοντας ότι παρατεταμένο κλείσιμο των σχολείων δεν πρέπει να γίνει.

«Δεν είμαι υπέρ ούτε για lockdown, γιατί ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έδειξε υπεύθυνη στάση και εμβολιάστηκε και δεν πρέπει να πληρώσει την ανεύθυνη στάση της συντριπτικής μειοψηφίας που δεν υποβλήθηκε σε εμβολιασμό», συμπλήρωσε.  

ΚΥΠΕ

Home