Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Δρ Βωνιάτης: Είναι νωρίς για να χαλαρώσουν τα μέτρα

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα -
25.01.2022 - 06:30

Δρ Βωνιάτης: Είναι νωρίς για να χαλαρώσουν τα μέτρα

Αναμένεται περαιτέρω μείωση των νοσηλευομένων

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα

Σταθερά πάνω από 2.000 παραμένουν τα κρούσματα τις τελευταίες 5 ημέρες, εξαιρουμένου του Σαββατοκύριακου όπου ήταν και μειωμένα τα τεστ που έγιναν.

Μπορεί να μειώθηκαν τα κρούσματα ωστόσο αυτό δεν εφησυχάζει ειδικούς και υπουργείο Υγείας καθώς η εξέλιξη της πανδημίας αποδείχθηκε απρόβλεπτη. 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Συγκεκριμένα τις τελευταίες ημέρες ανακοινώθηκαν:

20/1 - 11 θάνατοι και 2,282 κρούσματα

21/1 - 3 θάνατοι και 2,192 κρούσματα

22/1 - 6 θάνατοι και 1,984 κρούσματα

23/1 - 3 θάνατοι και 1,813 κρούσματα

24/1 - 1 θάνατος και 2,815 κρούσματα

Σε δηλώσεις του στην Offsite ο επιδημιολόγος δρ Μιχάλης Βωνιάτης, ανέφερε πως «είναι ακόμη νωρίς να πούμε πως έχει τελειώσει το κύμα με την μετάλλαξη Όμικρον και πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι».

Πρόσθεσε πως είναι νωρίς για να χαλαρώσουν τα μέτρα. Σημειώνεται πως για σήμερα (25/1) το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη συνάντηση του υπουργού Υγείας με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής κατά την οποία θα αξιολογηθεί η επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Περιμένουν μείωση νοσηλευόμενων

Σε σχέση με τις νοσηλείες, ο δρ Βωνιάτης τόνισε πως αναμένεται περαιτέρω μείωση τις επόμενες ημέρες. Μέχρι χθες (24/1) στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονταν 221 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 75 σε σοβαρή κατάσταση ή σε συνθήκες ΜΑΦ.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Στο μεταξύ, μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται αποτελέσματα αλληλούχησης από εξετάσεις που θα γίνουν σε δείγματα για να διαφανεί πόσοι ασθενείς που νοσηλεύονται νοσούν με την μετάλλαξη Δέλτα και πόσοι με την Όμικρον. 

Στα τελευταία αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν (ημ. 14/1) από τα 190 δείγματα για τα οποία υπήρχαν αποτέλεσμα αλληλούχησης, νοσηλεύτηκαν/νοσηλεύονται 8 περιστατικά Όμικρον και 6 περιστατικά Δέλτα.

Tην Παρασκευή 14/1/2021 επιβεβαιώθηκαν άλλα 166 δείγματα με την παραλλαγή Όμικρον από τo NIPD και το εργαστήριο Μοριακής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου από τα 192 δείγματα που στάλθηκαν για αλληλούχιση (86%).

Home