Δρ. Ηλία: Σοβαρά περιστατικά λοιμώξεων αναπνευστικού σε παιδιά

Δρ. Ηλία: Σοβαρά περιστατικά λοιμώξεων αναπνευστικού σε παιδιά

Σε μία εβδομάδα νοσηλεύτηκαν στο Μακάρειο τέσσερα νήπια, με σοβαρής μορφής πνευμονία

Την ανάγκη υποχρεωτικού εμβολιασμού των επαγγελματιών υγείας και του παραϊατρικού προσωπικού, επεσήμανε και ο διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακαρείου Νοσοκομείου Αβραάμ Ηλία.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Ηλία ανέφερε ότι οι προοπτικές είναι δυσοίωνες όσον αφορά το επόμενο διάστημα, εξαιτίας της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης στις μικρότερες ηλικίες. Εξέφρασε, μάλιστα, την ανησυχία, ότι σύντομα θα παρουσιαστούν αλυσίδες κρουσμάτων στα σχολεία, που θα οφείλονται είτε σε μεγαλύτερους μαθητές, είτε σε ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Όσον αφορά τα άτομα που έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα, ο κύριος Ηλία ανέφερε ότι και αυτοί, περιοδικά, θα έπρεπε να υποβάλλονται σε τεστ για τον κορονοϊό, παρά το γεγονός ότι είναι μικρότερη η πιθανότητα να προσβληθούν από τον ιό και να νοσήσουν σοβαρά.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Την ίδια στιγμή, προειδοποίησε για ένα δύσκολο χειμώνα, σημειώνοντας ότι το τελευταίο διάστημα παρουσιάζονται σοβαρά περιστατικά λοιμώξεων του αναπνευστικού σε παιδιά.  

Ο Αβραάμ Ηλία ανέφερε, χαρακτηριστικά, ότι μέσα σε μόλις μία εβδομάδα, νοσηλεύτηκαν στο Μακάρειο τέσσερα νήπια, με σοβαρής μορφής πνευμονία. Συνέστησε, μάλιστα, στους γονείς, εάν τα παιδιά τους παρουσιάζουν πυρετό και επίμονο βήχα για δύο-τρεις συνεχόμενες ημέρες, να επισκέπτονται τον παιδίατρο

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Home