Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Δρ Καραγιάννης: Ίσως γίνει πιο αυστηρό το μέτρο για την διακίνηση

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα -
19.10.2020

Δρ Καραγιάννης: Ίσως γίνει πιο αυστηρό το μέτρο για την διακίνηση

Thumbnail
Δεν αποκλείεται τα μέτρα της Λεμεσού να επεκταθούν και σε άλλες επαρχίες / Σε οριακό σημείο η Κύπρος

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν υπουργός Υγείας και επιδημιολογική ομάδα μετά την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες. Το Σάββατο η Κύπρος κατέγραψε άλλο ένα αρνητικό ρεκόρ, αφού τα κρούσματα έφθασαν τα 202.

Συγκεκριμένα, την περασμένη Δευτέρα καταγράφηκαν συνολικά 41 επιβεβαιωμένα κρούσματα, την Τρίτη 83, την Τετάρτη 51, την Πέμπτη 104 και την Παρασκευή 94. Το Σάββατο ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων εκτοξεύθηκε στα 202 ενώ χθες ήταν 63. 

Τα κρούσματα της Κυριακής ήταν αρκετά μειωμένα σε σύγκριση με αυτά του Σαββάτου, με το υπουργείο Υγείας να δίνει την δική του εξήγηση, τονίζοντας πως δεν μπορεί να υπάρξει εφησυχασμός. 

«Την Κυριακή και το Σάββατο ήταν κλειστά τα δύο μεγαλύτερα ιδιωτικά εργαστήρια, τα οποία διενεργούν δειγματοληψίες στην Επαρχία Λεμεσού. Ως εκ τούτου δεν υπάρχει καθαρή εικόνα», αναφερόταν στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. 

Πάμε ξανά σε τριψήφιο;

Σχολιάζοντας τον αυξημένο αριθμό των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, ο Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Δρ Πέτρος Καραγιάννης, μας ανέφερε πως τις επόμενες ημέρες θα δούμε σκαμπανεβάσματα στον εν λόγω αριθμό. 

«Χθες είχαμε 63 κρούσματα και υπάρχει εξήγηση. Πέραν από το ότι κάποια εργαστήρια ήταν κλειστά, ίσως δεν υπήρξε χρόνος για να γίνει ιχνηλάτηση», ενώ τόνισε πως τις επόμενες 3-4 ημέρες ίσως ξαναδούμε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων.

Συμμόρφωση αλλιώς … νέα μέτρα

Ήδη από χθες το πρωί έχουν τεθεί σε εφαρμογή τα μέτρα που αποφασίστηκαν το περασμένο Σάββατο κατά τη σύσκεψη της επιδημιολογικής ομάδας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην επαρχία Λεμεσού, γι’αυτό και τα μέτρα που αποφασίστηκαν είναι πιο στοχευμένα. Ουσιαστικά η Λεμεσός είναι σε τοπικό lockdown, αφού αποφασίστηκε όπως οι χώροι εστίασης λειτουργούν μέχρι και τις 22:30, ενώ έγινε σύσταση όπως περιορίζεται η κυκλοφορία μετά τις 11:30 το βράδυ.

«Ίσως γίνει πιο αυστηρό το θέμα της διακίνησης, στην επαρχία όπου εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δρ. Καραγιάννης σχολιάζοντας κατά πόσο θα μπορούσε να απαγορευτεί η διακίνηση. 

Επέκταση των μέτρων της Λεμεσού;

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά, δήλωσε στην Offsite ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, αναφορικά με το ενδεχόμενο επέκτασης των στοχευμένων μέτρων που λήφθηκαν στην Λεμεσό.

Εάν δεν συμμορφωθούμε και να εφαρμόσουμε πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τότε τις επόμενες ημέρες δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο τα μέτρα της Λεμεσού να επεκταθούν και σε άλλες επαρχίες, σύμφωνα και με τον Δρ. Πέτρο Καραγιάννη.

Home