Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Δρ Καραγιάννης: Ρίσκο να μειώσουμε την καραντίνα τώρα

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα -
23.02.2022 - 06:30

Δρ Καραγιάννης: Ρίσκο να μειώσουμε την καραντίνα τώρα

Καταργεί την καραντίνα για τους θετικούς η Βρετανία - «Επικίνδυνη» απόφαση λέει ο δρ Καραγιάννης

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα

Την κατάργηση του μέτρου της υποχρεωτικής καραντίνας για τους πολίτες οι οποίοι εντοπίζονται θετικοί σε τεστ για τον κορωνοϊό από τις 24 Φεβρουαρίου αποφάσισε η Βρετανία.

Αυτό ανακοίνωσε την Δευτέρα (21/2) ο βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, συμπληρώνοντας πως «μέχρι την 1η Απριλίου θα εξακολουθήσουμε να συστήνουμε στους πολίτες που βρίσκονται θετικοί σε τεστ για κορωνοϊό να παραμένουν στο σπίτι. Στη συνέχεια, όμως, θα ενθαρρύνουμε όσους εμφανίζουν συμπτώματα Covid-19 να επιδεικνύουν ατομική ευθύνη».

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Για την απόφαση αυτή ο δρ Πέτρος Καραγιάννης, μέλος της επιδημιολογικής ομάδας, μίλησε στην Offsite, τονίζοντας πως θα διαφανεί το επόμενο διάστημα εάν υπάρχει επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας της Βρετανίας, δεδομένου ότι η βρετανική Κυβέρνηση προχώρησε σε μεγάλες χαλαρώσεις μέτρων.

«Μπορεί να κάνουν δεύτερες σκέψεις εάν επιδεινωθεί η κατάσταση. Είναι επικίνδυνη η απόφαση που λήφθηκε»

Ερωτηθείς ο δρ Καραγιάννης εάν γίνονται δεύτερες σκέψεις για μείωση της καραντίνας όσον είναι θετικοί στον κορωνοϊό και στην Κύπρο, απάντησε πως το θέμα αυτό το συζήτησαν προ εβδομάδων με τον υπουργό ωστόσο δεν λήφθηκαν αποφάσεις.

«Συζητήσαμε για μείωση της καραντίνας στις 7 ημέρες, αλλά θα δούμε το επόμενο διάστημα τι θα γίνει. Εάν επικρατήσει η Όμικρον 100%, θα το σκεφτούμε και θα βασιζόμαστε πάνω σε στοιχεία της περιόδου μετάδοσης του ιού. Η νόσηση με Όμικρον είναι πιο βραχεία, άρα και η περίοδος μετάδοσης θα είναι πιο βραχεία».

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Συνεχίζοντας ο δρ Καραγιάννης υποστήριξε πως τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι ρίσκο να προχωρήσουμε σε μείωση της καραντίνας. 

Καταληκτικά δε τόνισε ότι πρέπει να δοθεί χρόνος μετά και τις χαλαρώσεις που αποφασίστηκαν για να διαφανεί εάν θα υπάρξει επιδείνωση ή όχι της επιδημιολογικής εικόνας.

Home