Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Δρ Κολιού: Υπάρχει πρόβλημα στα σχολεία-Να τα κρατήσουμε ανοικτά

Offsite Team -
23.11.2021

Δρ Κολιού: Υπάρχει πρόβλημα στα σχολεία-Να τα κρατήσουμε ανοικτά

Όσα είπε η δρ Κολιού για τις μάσκες στα δημοτικά, τα μέτρα που έρχονται και την ακύρωση του SafePass στους 7 μήνες

Ομόφωνα πρότεινε τη χρήση μάσκας στα δημοτικά σχολεία η συμβουλευτική επιστημονική επιτροπή, δήλωσε η επιδημιολόγος δρ Μαρία Κολιού μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο κρατικό ραδιόφωνο, ενώ επί τάπητος έχει τεθεί και η διενέργεια rapid test σε μαθητές, μία φορά την εβδομάδα.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Η δρ Κολιού δήλωσε ότι κατά τη χθεσινή σύσκεψη των επιδημιολόγων με τον υπουργό υγείας δεν υπήρξε ομοφωνία για το θέμα των self test, προωθώντας το μόνο στα σχολεία.  

Ανέφερε πως κατά τη σύσκεψη έγινε ανασκόπηση στα στοιχεία της ομάδας ιχνηλάτησης διαπιστώνοντας ότι υπάρχει τρομερό πρόβλημα στα σχολεία δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης. Πρόσθεσε δε, ότι στα δημοτικά σχολεία δεν υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας με τα μικρά παιδιά να είναι πιο επιρρεπή. «Δε θα πρέπει να κλείσουν για άλλη μια χρονιά τα σχολεία, θα είναι καταστροφικό. Θα πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε πλέον για να κρατήσουμε τα σχολεία ανοικτά».

Σχολιάζοντας τα υπόλοιπα μέτρα που συζητήθηκαν, η κ. Κολιού δήλωσε ότι δεν είναι πολύ αυστηρά σημειώνοντας ότι αν δεν βελτιωθεί η επιδημιολογική εικόνα, θα υπάρξει περαιτέρω αυστηροποίηση. 

Αναφερόμενη στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις η δρ Κολιού υποστήριξε πως θεωρείται δεδομένη η ακύρωσή τους. 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Σε σχέση με την ακύρωση του SafePass για όσα άτομα δεν λάβουν την ενισχυτική δόση του εμβολίου μετά την πάροδο 7 μηνών από την ολοκλήρωση του αρχικού εμβολιασμού η επιδημιολόγος τόνισε πως «ο λόγος είναι να ενθαρρυνθεί η 3η δόση ακόμα περισσότερο γιατί φαίνεται ότι εκείνο είναι που θα λύσει το πρόβλημα». 

Home