Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Δρ. Νικολόπουλος: Δεν είναι χαμηλός αριθμός τα 43 κρούσματα

Offsite Team -
20.10.2020 - 13:38

Δρ. Νικολόπουλος: Δεν είναι χαμηλός αριθμός τα 43 κρούσματα

Thumbnail

Σύσκεψη της Επιδημιολογικής ομάδας απόψε - ''Εάν αυξηθούν απότομα οι νοσηλείες, αυτό θα είναι προμήνυμα για πιο δύσκολες καταστάσεις''

Την άποψή του ότι βάσει των μέχρι στιγμής δεδομένων θα συνεχίσουμε να βλέπουμε συνεχώς νέα περιστατικά κορωνοϊού στην Κύπρο σε υψηλούς αριθμούς, εξέφρασε το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας Δρ. Γεώργιος Νικολόπουλος. 

«Είναι μια περίοδος αρκετά δύσκολη» αναφέρει στην Offsite ο Δρ. Νικολόπουλος, σημειώνοντας πως στην Κύπρο τη δεδομένη στιγμή τα στοιχεία που καταγράφονται είναι αρκετά ανησυχητικά.

«Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε αυτό που ονομάζουμε εκτεταμένη μετάδοση στην κοινότητα».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα χθεσινά κρούσματα, τα οποία ήταν 43. «Είναι οξύμωρο να λέμε ότι τα 40 – 45 κρούσματα είναι χαμηλός αριθμός. Εάν το συζητούσαμε πριν 2-3 εβδομάδες θα λέγαμε ότι είναι αρκετά υψηλός αριθμός». 

Πρόσθεσε δε η επιδημιολογική εικόνα της χώρας θα αξιολογηθεί τις επόμενες ημέρες, σημειώνοντας πως οι επόμενες 2-3 ημέρες θεωρούνται κρίσιμες. «Θα πρέπει να εξετάσουμε κατά πόσο αυτοί οι οποίοι μολύνθηκαν την περασμένη εβδομάδα μετέδωσαν τον ιό».

Εξίσου σημαντικό, όπως σημειώνει ο Δρ. Νικολόπουλος, είναι το τι μέλλει γενέσθαι με τις νοσηλείες στα νοσοκομεία. «Εάν αυξηθούν απότομα οι νοσηλείες, αυτό θα είναι προμήνυμα για πιο δύσκολες καταστάσεις. Ίσως μερικοί χρειαστούν και νοσηλεία στις ΜΕΘ».

Σημειώνεται ότι απόψε το βράδυ η επιδημιολογική ομάδα θα έχει απόψε συνάντηση κατά την οποία θα αξιολογηθεί η κατάσταση των τελευταίων ημερών.

Home