Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Δραματικές διαστάσεις: 53 περιστατικά σχολικής βίας σε 4 μήνες

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
16.01.2020 - 06:35

Δραματικές διαστάσεις: 53 περιστατικά σχολικής βίας σε 4 μήνες

Thumbnail
Έκαναν ρινγκ ...σχολεία και κινδυνεύουν με δίκες καθηγητής και γονέας

Έκαναν… ρίγκ σχολικούς χώρους και πλέον κινδυνεύουν με τις συνέπειες του νόμου. Ο λόγος για καθηγητή και γονέα οι οποίοι επιτέθηκαν σε μαθητή (ο καθηγητής) και μαθήτριες (ο γονέας) σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις στην επαρχία Λεμεσού. Η κατάσταση φαίνεται να έχει ξεφύγει αφού από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα καταγράφηκαν 53 τέτοια περιστατικά σε σχολεία.

Όπως ανέφερε στην Offsite, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Ιωάννης Σωτηριάδης μέχρι τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020, οι φάκελοι των δυο υποθέσεων θα σταλούν στον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, που καλείται να αποφανθεί το ενδεχόμενο ποινικής δίωξης.

Ο μεν καθηγητής συνελήφθη αφού σε βάρος του εξετάζεται υπόθεση πρόκλησης πραγματικής σωματικής βλάβης  εναντίον μαθητή 3ης τάξης. Ο καθηγητής έδωσε κατάθεση,κατηγορήθηκε γραπτώς για να κλητευθεί σε μεταγενέστερο στάδιο. Ωστόσο, πληροφορίες της Offsite φέρουν τον καθηγητή να προκλήθηκε από τον μαθητή εν ώρα μαθήματος και αντέδρασε με αυτό τον τρόπο.

Εξάλλου, ο γονέας καταγγέλθηκε ότι επιτέθηκε σε μαθήτρια η οποία φέρεται να τσακώθηκε με την κόρη του, ενώ στη συνέχεια φέρεται να έσπρωξε δεύτερη μαθήτρια που βρέθηκε στο διάβα του. Ο γονέας κλήθηκε για κατάθεση και κατηγορήθηκε. Όπως και του καθηγητή, έτσι και του γονέα, η υπόθεση θα σταλεί στην Εισαγγελία. Όπως πληροφορούμαστε, η διαφορά μεταξύ του γονέα με τις δυο μαθήτριες φαίνεται να επιλύθηκε.

ΟΕΛΜΕΚ: «Σοβαρό το πρόβλημα - Ζητούμε μέτρα»

Η υπόθεση προσλαμβάνει διαστάσεις. Ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας της ΟΕΛΜΕΚ Θέμης Πολυβίου ανέφερε στην Offsite ότι το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό εάν σκεφτεί κανείς ότι από τον Σεπτέμβριο καταγράφηκαν συνολικά 53 περιστατικά. Ο κ. Πολυβίου ανέφερε ότι η τελευταία παγκύπρια συνδιάσκεψη της ΟΕΛΜΕΚ ασχολήθηκε με το θέμα και προέβη σε δέσμη μέτρων για να εφαρμοστούν από το Υπουργείο σε βάρος της νεανικής παραβατικότητας. Ήδη, σύμφωνα με τον κ. Πολυβίου, τα μέτρα αυτά δόθηκαν στις 20 Δεκεμβρίου στο νέο Υπουργό Παιδείας Πρόδρομο Προδρόμου ο οποίος είπε ότι θα τα μελετήσει. 

Αναφερόμενος στα δυο περιστατικά, ο κ. Πολυβίου είπε ότι «ζητούμε να γίνει ποινική έρευνα, ενώ μαθαίνουμε ότι το Υπουργείο προχωρεί σε έρευνα. Αυτό που φωνάζουμε για την τοποθέτηση φρουρών και στα Γυμνάσια πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή, αφού τα προβλήματα δεν είναι μόνο στα Λύκεια». Ο κ. Πολυβίου ανέφερε ότι το Κεντρικό Συμβούλιο της ΟΕΛΜΕΚ θα συνεδριάσει την Πέμπτη και εκτός ημερήσιας διάταξης θα συζητήσει τα δυο περιστατικά.

Home