Δρόμος Πάφου - Πόλις: Αρχίζει τον Φεβρουάριο - Έτοιμος τέλος 2024

Δρόμος Πάφου - Πόλις: Αρχίζει τον Φεβρουάριο - Έτοιμος τέλος 2024

Σε δυο φάσεις το έργο - Μελέτες και χρονοδιαγράμματα (ΧΑΡΤΗΣ)

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Με τα «μούτρα στη δουλειά» έπεσε το Τμήμα Δημόσιων Έργων και οι αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να προχωρήσουν τα έργα στο δρόμο Πάφου - Πόλης Χρυσοχούς. Το έργο είναι εκτιμώμενης αξίας  72,9 εκατ. ευρώ και πρέπει να παραδοθεί ολοκληρωμένο στις 26 Νοεμβρίου 2024.

Η κατασκευή του δρόμου ανατέθηκε στην εργοληπτική εταιρεία ελληνικών συμφερόντων INTRAKAT που έδωσε τις δικές της δεσμεύσεις για αποπεράτωση του έργου στις ημερομηνίες που τέθηκαν.

 Τα χρονοδαγράμματα

Η εργοληπτική εταιρεία άρχισε δουλειά τον Μάϊό με την έναρξη των μελετών. Οι μελέτες στηρίζονται σε οδικό χάρτη που ετοιμάστηκε από το Τμήμα Δημοσίων Έργων. Όπως πληροφορούμαστε η εργοληπτική εταιρεία προχωρεί βήμα -βήμα και στη βάση των σχεδιασμών. Παράλληλα, θα διενεργηθούν γεωτεχνικές εργασίες κυρίως όπου θα κατασκευαστούν κοιλαδογέφυρες ή σήραγγες. 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Eπίσης, οι εργολάβοι εξετάζουν προσεκτικά και την ιδιαίτερη μορφολογία του εδάφους στην επαρχία Πάφου κάνοντας τις αναγκαίες μελέτες. ΄Οπως μας εξήγησε αρμόδια πηγή από το Τμήμα Δημοσίων Έργων ενδέχεται οι μελέτες να συνεχιστούν και μετά την έναρξη των κατασκευαστικών έργων.

Μπουλντόζες μάλλον τον Φεβρουάριο..

Όπως πληροφορείται η Offsite με βάση τα χρονοδιαγράμματα που έδωσε στο Τμήμα Δημοσίων Έργων η ελλαδική εταιρεία τα κατασκευαστικά έργα δεν θα αρχίσουν πριν από τον Φεβρουάριο του  2022.

>>>>Διαβάστε επίσης: Εξελίξεις με το Δρόμο Πάφου – Πόλις Χρυσοχούς και Μαρίνα Πάφου<<<<

Σε δυο φάσεις

Η Α’Φάση των κατασκευαστικών έργων θα αρχίσει με την κατασκευή δρόμου δύο λωρίδων από την Αγία Μαρινούδα  μέχρι το Στρουμπί, μήκους 15,5 χλμ., με προοπτική αναβάθμισής του σε αυτοκινητόδρομο τεσσάρων λωρίδων.  

Η Αγία Μαρινούδα απέχει 8 περίπου χιλιόμετρα πριν τον κυκλικό κόμβο των Κονιών στην είσοδο της Πάφου, βόρεια του Αεροδρομίου Πάφου. Από την Αγία Μαρινούδα ο δρόμος θα ακολουθεί βόρεια πορεία ανατολικά της Μαραθούντας και της Τσάδας, δυτικά της Καλλέπειας και του Στρουμπιού και θα καταλήγει μετά το Στρουμπί στον υφιστάμενο δρόμο.

 Η Α’ φάση είναι μήκους 15,5 χιλιομέτρων. Το έργο αρχικά περιλαμβάνει έναν ανισόπεδο κόμβο στην περιοχή της Αγίας Μαρινούδας, (πλησίον του Αεροδρομίου Πάφου) που θα συνδέεται με τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου. Επιπλέον θα κατασκευαστεί ένας ανισόπεδος κόμβος στην Τσάδα και ένας τερματικός ανισόπεδος κόμβος μετά το Στρουμπί. 

ΧΑΡΤΗΣ

Φτιάχνουν και σήραγγες

Θα κατασκευαστούν δύο σήραγγες στην περιοχή Τσάδας - Καλλέπιας. Η μεγάλη θα είναι 730 μέτρα, και η μικρή 290 μέτρα.  Θα ανεγερθούν επίσης πέντε κοιλαδογέφυρες. 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Το προκαταρκτικό κόστος της Β’ φάσης ανέρχεται στα 45 εκατ. ευρώ.   Κατά την Β’ Φάση θα κατασκευαστεί όδευση από το Στρουμπί μέχρι την Πόλη Χρυσοχούς και είναι περίπου 15.5χιλιόμετρα.

ΧΑΡΤΗΣ ΟΛΟ ΤΟ ΕΡΓΟ

 

Home