Δύο άτομα σε καραντίνα στην Κύπρο – Υποψίες για κορωνοϊό

Δύο άτομα σε καραντίνα στην Κύπρο – Υποψίες για κορωνοϊό

Αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων - Σε καραντίνα δύο άτομα

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή που μίλησε στην Offsite, Κινέζος, ο οποίος είναι μόνιμος κάτοικος Κύπρου - και είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Κίνα - κρατήθηκε για νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

>> Νεότερη ενημέρωση: Αρνητικό το αποτέλεσμα για κορωνοϊό στην Κύπρο <<

Ο άντρας είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Κίνα και με την επιστροφή του στην Κύπρο είχε παρουσιάσει συμπτώματα του ιού. Οι πρώτες εξετάσεις που υποβλήθηκε κατέδειξαν πως δεν πρόκειται για γρίπη Α’ και έτσι ο άντρας κρατήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για περαιτέρω εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί έαν έχει προσληφθεί τελικά από τον κορωνοϊο. 

Όπως πληροφορούμαστε οι εξετάσεις θα διεξαχθούν από ειδικό εργαστήριο στην Αθήνα. Τα δείγματα έχουν ήδη σταλεί στην Αθήνα και τα αποτελέσματα αναμένονται να φτάσουν πίσω στην Κύπρο την Δευτέρα. 

Παράλληλα, όπως πληροφορείται η Offsite σε καραντίνα βρίσκεται και δεύτερο συγγενικό πρόσωπο με τον Κινέζο το οποίο τέθηκε σε καραντίνα προληπτικά, μιας και η γυναίκα δεν παρουσίασε οποιοδήποτε σύμπτωμα που να παραπέμπει σε κορωνοιό. 

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες της Offsite το ταξίδι που πραγματοποίησε ο εν λόγω άντρας το τελευταίο διάστημα στην Κίνα δεν ήταν σε γεωγραφική τοποθεσία υψηλού κινδύνου, καθώς στην εν λόγω περιοχή δεν είχαν παρουσιαστεί κρούσματα κορωνοϊού. 

Νεότερη ενημέρωση: Τι αναφέρει το Υπουργείο Υγείας 

Ανακοίνωση Υπουργείου Υγείας για ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού στην Κύπρο:

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι Κινέζος πολίτης που διαμένει μόνιμα στην Κύπρο και είχε επισκεφθεί την Κίνα τις προηγούμενες μέρες παρουσίασε συμπτωματολογία που ομοιάζει με εκείνη του κορωνοϊού.

Ενεργοποιήθηκαν τα πρωτόκολλα που καθορίστηκαν από τις Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και τις άλλες αρμόδιες Υπηρεσίες και ο ασθενείς μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου μετά από τη διενέργεια των σχετικών εξετάσεων αποκλείστηκε η πιθανότητα Γρίπης Α.

Με σκοπό να γίνει περαιτέρω διερεύνηση του περιστατικού τις επόμενες μέρες, ο ασθενής θα κρατηθεί για νοσηλεία. Τονίζεται ότι πρόκειται για ύποπτο περιστατικό και όχι επιβεβαιωμένο.

Το Υπουργείο Υγείας θα τηρεί ενήμερους τους πολίτες για οποιεσδήποτε εξελίξεις.

Home