Δυο έρευνες για την μαθήτρια που «παρασύρθηκε» από λεωφορείο

Δυο έρευνες για την μαθήτρια που «παρασύρθηκε» από λεωφορείο


Η Αστυνομία τελειώνει και αρχίζει το Τμήμα Οδικών Μεταφορών

Το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης τράβηξε η υπόθεση τροχαίου ατυχήματος όπου 14χρονη μαθήτρια «παρασύρθηκε» από το λεωφορείο στο οποίο επέβαινε όταν πιάστηκε η σχολική της τσάντα στην πόρτα του λεωφορείου. Η Τροχαία Αμμοχώστου από την πρώτη στιγμή έπεσε με τα «μούτρα» στη δουλειά με στόχο να ολοκληρώσει τις έρευνες το συντομότερο.Σημειώνεται ότι η μαθήτρια πήρε το λεωφορείο από το Γυμνάσιο Δερύνειας για να μεταβεί στην οικία της στη Σωτήρα. Εντός 10ημερου η έκθεση της Αστυνομίας θα σταλεί στη Νομική Υπηρεσία για τα περαιτέρω.

«Είναι τροχαίο ατύχημα»

Μιλώντας στην Offsite o εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου Ανδρέας Κωνσταντίνου τόνισε ότι «εμείς κάναμε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις. Εξετάζουμε ένα καθαρά τροχαίο ατύχημα, έστω και εάν η φύση του προκαλεί το ενδιαφέρον. Λήφθησαν όλες οι καταθέσεις και έχουμε τις απαραίτητες μαρτυρίες».

Τι είπε η μαθήτρια

Θέση της μαθήτριας ήταν ότι βγήκε από την πίσω πόρτα του λεωφορείου και η σχολική τσάντα δέθηκε πάνω στην πόρτα την ώρα που ο οδηγός ξεκίνησε (ευτυχώς με χαμηλή ταχύτητα). Μοιραία η μαθήτρια «παρασύρθηκε» για μερικά μέτρα. Όπως αναφέρθηκε, η μαθήτρια μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου όπου διαγνώστηκε με μώλωπες στα πόδια.

Η θέση του οδηγού

Ο οδηγός του λεωφορείου σε κατάθεσή του στην Αστυνομία ανέφερε ότι όντως δεν είδε την μαθήτρια που κατέβαινε αφού χρησιμοποίησε την πίσω πόρτα του λεωφορείου. Ο οδηγός ανέφερε ακόμα ότι κινείτο με χαμηλή ταχύτητα και μόλις αντιλήφθηκε ότι η μικρή είχε πρόβλημα σταμάτησε.

«Καθαρό» το λεωφορείο

Όπως πληροφορούμαστε, το λεωφορείο ελέγχθηκε εξονυχιστικά και όπως διαπιστώθηκε  είναι σε άριστη μηχανική κατάσταση, ενώ πέρασε προσφάτως από τεχνικό έλεγχο οχήματος.

Ζητά έρευνα και το ΤΟΜ

Τη δική του έρευνα για το συμβάν θα κάνει και το Τμήμα Οδικών Μεταφορών. Όπως πληροφορείται η Offsite, το ΤΟΜ αναμένει την έκθεση της Αστυνομίας για να εξετάσει διάφορα στοιχεία του τροχαίου ατυχήματος. Στο επίκεντρο όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας θα είναι η συμπεριφορά του οδηγού κατά τη διάρκεια του ατυχήματος. 

Home