Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Δύο μέτρα στήριξης φιλοζωϊκών οργανώσεων από Υπουργείο Γεωργίας

Offsite Team -
24.02.2020 - 20:13

Δύο μέτρα στήριξης φιλοζωϊκών οργανώσεων από Υπουργείο Γεωργίας

Thumbnail
Ποια είναι τα μέτρα αυτά

Δύο μέτρα στήριξης των φιλοζωϊκών οργανώσεων ανακοίνωσε το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, που αφορούν την παραχώρηση ετήσιας χορηγίας και έκτακτης κρατικής χορηγία σε οργανώσεις που λειτουργούν καταφύγια αδέσποτων ζώων.

 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, που αναμεταδίδει το ΓΤΠ, τα μέτρα αυτά εντάσσονται στο Ολοκληρωμένο Πλαίσιο για την Προστασία και Ευημερία των ζώων που έχει διαμορφώσει και εφαρμόζει το Υπουργείο. 

Συγκεκριμένα, αποσκοπώντας στη στήριξη του πολύτιμου έργου που επιτελούν οι φιλοζωικές οργανώσεις και τα καταφύγια ζώων, το Υπουργείο Γεωργίας, μέσω των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, ανακοινώνει ότι από τις 24 Φεβρουαρίου αρχίζει η παραλαβή αιτήσεων για παραχώρηση ετήσιας χορηγίας σε φιλοζωικές οργανώσεις και καταφύγια ζώων.

 

Η κατανομή της κρατικής χορηγίας, συνολικού ύψους 100.000 ευρώ, θα γίνει με βάση συγκεκριμένα κριτήρια που σχετίζονται με το μέγεθος, την οικονομική ευρωστία και το εύρος των δραστηριοτήτων κάθε μιας οργάνωσης/καταφυγίου, προστίθεται.

Επιπρόσθετα, αναφέρεται ότι για προώθηση της εφαρμογής της νομοθεσίας που εγκρίθηκε πρόσφατα, με την οποία καθορίστηκαν κριτήρια για βελτίωση των συνθηκών ευημερίας και προστασίας των ζώων σε καταφύγια, ξενοδοχεία και εκτροφεία, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε πρόσφατα έκτακτη κρατική χορηγία, ύψους 100.000 ευρώ, για τη στήριξη των φιλοζωικών οργανώσεων που λειτουργούν καταφύγια αδέσποτων ζώων. 

Η έκτακτη κρατική χορηγία θα παραχωρηθεί αποκλειστικά για καταφύγια, τα οποία λειτουργούν εγκεκριμένες οργανώσεις προστασίας ζώων, με σκοπό την υποβοήθηση των καταφυγίων να αναβαθμιστούν και να βελτιώσουν τις συνθήκες κράτησης των ζώων και τελευταία ημερομηνία υποβολής αιτήσεων στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίας ορίζεται η 31 Ιουλίου 2020, αναφέρεται.

Η παραλαβή αιτήσεων θα γίνεται μόνο από το αρχείο των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών στην Αθαλάσσα, στη Λευκωσία και το έντυπο της αίτησης και πληροφορίες για τα απαιτούμενα έγγραφα/στοιχεία που πρέπει να τη συνοδεύουν είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ

Home