Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Δύο σχέδια για προστασία των καλλιεργειών από τα αγρινά

Offsite Team -
11.02.2021

Δύο σχέδια για προστασία των καλλιεργειών από τα αγρινά

Thumbnail
Στόχος των Σχεδίων είναι η λήψη μέτρων για την προστασία των καλλιεργειών από τις διατροφικές συνήθειες των αγρινών

Το Τμήμα Γεωργίας, του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, ανακοίνωσε την 3η προκήρυξη δύο Σχεδίων οικονομικής στήριξης, που αφορούν την κατασκευή περίφραξης για την προστασία καλλιεργειών από τα αγρινά και την καταβολή αποζημιώσεων για τις ζημιές που αυτά προκαλούν.

Πρόκειται για δύο σχέδια. Ένα Σχέδιο Κρατικών ενισχύσεων για περίφραξη με σκοπό την προστασία των καλλιεργειών από τις ζημιές που προκαλούνται από τα αγρινά και ένα Σχέδιο αποζημιώσεων για ζημιές που προκαλούνται στις γεωργικές καλλιέργειες από τα αγρινά.

Στόχος των Σχεδίων είναι η λήψη μέτρων για την προστασία των καλλιεργειών από τις διατροφικές συνήθειες των αγρινών και η αναπλήρωση του εισοδήματος των γεωργών από τις ζημιές που δυνατόν αυτά να προκαλούν, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα προστατευόμενο είδος.

Οι επηρεαζόμενοι γεωργοί που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για το Σχέδιο Κρατικών ενισχύσεων για περίφραξη με σκοπό την προστασία των καλλιεργειών τους από τις ζημιές που προκαλούνται από τα αγρινά καλούνται όπως απευθύνονται στα κατά τόπους Επαρχιακά Γεωργικά Γραφεία όπου υπάγεται η εκμετάλλευσή τους. Η περίοδος υποβολής αιτήσεων για το Σχέδιο αυτό είναι από τις 15 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 21 Μαΐου 2021. Αντίστοιχα, αιτήσεις για το Σχέδιο αποζημιώσεων για ζημιές που προκαλούνται στις γεωργικές καλλιέργειες από τα αγρινά γίνονται αποδεκτές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις για συμμετοχή στα εν λόγω σχέδια, πληροφορίες για τους δικαιούχους, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και για λοιπές διευκρινήσεις, οι ενδιαφερόμενοι προτρέπονται όπως έρχονται σε επικοινωνία με τα οικεία Επαρχιακά Γεωργικά Γραφεία.

ΚΥΠΕ

Home