Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Δύο θάνατοι και 5.172 κρούσματα στην Κύπρο

Offsite Team -
26.03.2022 - 19:24

Δύο θάνατοι και 5.172 κρούσματα στην Κύπρο

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας

Το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει ότι σήμερα, 26 Μαρτίου 2022:

-    Aνακοινώθηκαν 2 θάνατοι

-    Γυναίκα, ηλικίας 85 ετών, που κατέληξε στις 26 Μαρτίου 2022

-    Γυναίκα, ηλικίας 96 ετών, που κατέληξε στις 26 Μαρτίου 2022

Συνολικός αριθμός θανάτων με τελική αιτία τη νόσο COVID-19: 927. 

-    169 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται στα νοσοκομεία του ΟΚΥπΥ

-    21 σε σοβαρή κατάσταση (ΜΕΘ: 0 εκτός αναπνευστήρα/6 διασωληνωμένοι, ΜΑΦ: 15)

-    Ποσοστό νοσηλευόμενων χωρίς ιστορικό εμβολιασμού: 52,08%

-    22 ασθενείς που έπαψαν να είναι μολυσματικοί συνεχίζουν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι λόγω COVID σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Διαγνωστικές εξετάσεις: 

-    Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 82.488 διαγνωστικές εξετάσεις 

-    Εντοπίστηκαν 5.172 νέα περιστατικά (σύνολο κρουσμάτων 405.706). 

-    Ποσοστό θετικότητας στο σύνολο των εξετάσεων 6,27% 

Συνολικός αριθμός μοριακών εξετάσεων (PCR): 

-    Πραγματοποιήθηκαν 3.769 μοριακές εξετάσεις

-    Προέκυψαν  422 θετικά περιστατικά

-    Ποσοστό θετικότητας 11,2%

Συνολικός αριθμός τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (Rapid Test): 

-    Διενεργήθηκαν 78.719 εξετάσεις ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου

-    Προέκυψαν 4.750 θετικά περιστατικά 

-    Ποσοστό θετικότητας 6,03%

 Ιχνηλάτηση: 

-    Διενεργήθηκαν 1.589 μοριακές εξετάσεις και εντοπίστηκαν 37 θετικά περιστατικά (ποσοστό θετικότητας 2,33%)

-    Διενεργήθηκαν 1.047 τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου και εντοπίστηκαν 115 θετικά περιστατικά (ποσοστό θετικότητας 10,98%)

Ιδιωτική πρωτοβουλία: 

-    Διενεργήθηκαν 1.661 μοριακές εξετάσεις, εντοπίστηκαν 329 θετικά περιστατικά (ποσοστό θετικότητας 19,81%)

-    Διενεργήθηκαν 42.275 τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου, εντοπίστηκαν 2879 θετικά περιστατικά (ποσοστό θετικότητας 6,8%

Μέσω των προγραμμάτων του υπουργείου Υγείας διενεργήθηκαν 36.444 τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου. Εντοπίστηκαν 1.871 θετικά περιστατικά.

-    Σημεία δειγματοληψίας: 34.126 τεστ ταχείας ανίχνευσης εντοπίστηκαν 1.704 θετικά περιστατικά (ποσοστό θετικότητας 4,99%)

Άλλα

-    Οίκοι ευηγηρίας: διενεργήθηκαν 796 τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου, εντοπίστηκαν  52 θετικά περιστατικά (ποσοστό θετικότητας 6,53%)

-    Κλειστές δομές: διενεργήθηκαν 475 τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου και δεν εντοπίστηκαν νέα περιστατικά (ποσοστό θετικότητας 0%).

Αδελφοποίηση του Δήμου Πειραιά με τον Δήμο Αμμοχώστου

Offsite Team -
03.07.2022 - 15:36

Αδελφοποίηση του Δήμου Πειραιά με τον Δήμο Αμμοχώστου

Thumbnail
Στόχος η ενίσχυση της συνεργασίας τους

Την Αδελφοποίηση μεταξύ Δήμου Πειραιά και Δήμου Αμμοχώστου υπέγραψαν οι Δήμαρχοι Γιάννης Μώραλης και Σίμος Ιωάννου αντίστοιχα, στο Δημαρχείο Πειραιά, με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας τους.

Αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου, αποτελούμενη από τον Δήμαρχο Σίμο Ιωάννου, τους Δημοτικούς  Συμβούλους Ανδρέα Φλουρέντζου, Μιχάλη Βασιλείου, Γιώργο Τσίσιο και την Δημοτική Γραμματέα Μαριλένα Μανώλη, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στον Πειραιά για τον συγκεκριμένο σκοπό.

«Ολοκληρώθηκε η αδελφοποίηση των δύο πόλεων, οι οποίες έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά. Ανεξάρτητα αν υπάρχει μια παράνομη κατοχή της Αμμοχώστου και παρά το θλιβερό καθεστώς, ο δήμος είναι ζωντανός. Υπάρχουν πολιτιστικά  και αθλητικά  σωματεία, τα οποία λειτουργούν σε άλλες πόλεις. Άρα υπάρχει πεδίο συνεργασίας και μπορούμε να  αναλάβουμε από κοινού πολυεπίπεδες πρωτοβουλίες, ενισχύοντας τις σχέσεις των δύο πόλεων», ανέφερε, κατά την υπογραφή της Αδελφοποίησης ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης. 

«Σημαντικό  ρόλο σε αυτή την αδελφοποίηση και στην ένωση των δύο πόλεων θα διαδραματίσει και η νέα  ακτοπλοϊκή γραμμή, καθώς μετά από 21 χρόνια συνδέθηκε ξανά η Κύπρος με την Ελλάδα με το λιμάνι του Πειραιά», επισήμανε ο κ. Μώραλης.

Πρόσθεσε, παράλληλα, ότι ο Δήμος Πειραιά θα συμβάλει, με τις δυνάμεις του, στη μεγαλύτερη επικοινωνία του προβλήματος της πόλης της Αμμοχώστου.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Σίμος Ιωάννου επισήμανε ότι η συγκεκριμένη αδελφοποίηση «ήταν μια επιθυμία πολλών ετών που έγινε πραγματικότητα». 

«Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε καλή συνεργασία. Έχουμε ανάγκη αυτές οι μεγάλες πόλεις να βοηθήσουν στο ζήτημα της Αμμοχώστου και να κάνουμε έναν μεγάλο, διπλό αγώνα: αφενός να προωθήσουμε το θέμα της Αμμοχώστου σε όλα τα διεθνή fora - και ο Πειραιάς που έχει πάρα πολύ καλές σχέσεις με άλλες πόλεις σίγουρα θα βοηθήσει - αφετέρου να κρατήσουμε τον κοινωνικό ιστό της πόλης μας, όπως είναι τα σωματεία, τα πολιτιστικά ιδρύματα, το ΕΒΕΑ», επισήμανε ο κ. Ιωάννου.

Στην υπογραφή του Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης παρευρέθηκαν εκ μέρους του Δήμου Πειραιά η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Παναγιώτης Ρέππας,  η Εντεταλμένη  Δημοτική Σύμβουλος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού και Κατάρτισης και  Βρεφονηπιακών Σταθμών Ζηλάκου Χαραλαμπία και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δημοτικής Αστυνομίας Χαρουτιούν Μαρκαριάν.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Πειραιά, «η αδελφοποίηση των δύο Δήμων αποσκοπεί στην περαιτέρω ανάπτυξη των αδελφικών δεσμών φιλίας μεταξύ των δύο πόλεων, με την ανταλλαγή εμπειριών σε διάφορους τομείς διοίκησης, αθλητισμού, τέχνης, πολιτισμού, καθώς και στην διεύρυνση των ιστορικών δεσμών Πειραιά και Αμμοχώστου».

«Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο κ. Μώραλης στο πλαίσιο των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής για την ενίσχυση της εξωστρέφειας του Πειραιά, επισκέφθηκε την Κύπρο, όπου υπέγραψε με τον κ. Ιωάννου Πρωτόκολλο Συνεργασίας», προσθέτει ο Δήμος Πειραιά.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στον Πειραιά, η αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου ξεναγήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη, στο Δημοτικό Θέατρο και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, από την Διευθύντρια Πολιτισμού του Δήμου Ευαγγελία Μπαφούνη.

Ο Δήμος Πειραιά είναι αδελφοποιημένη πόλη και με τον Δήμο Λάρνακας από το 1995.

ΚΥΠΕ

Home