Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Δύσκολη κατάσταση στους θαλάμους COVID του ΓΝ Πάφου

Offsite Team -
10.12.2021 - 18:37

Δύσκολη κατάσταση στους θαλάμους COVID του ΓΝ Πάφου

«Πολλοί ασθενείς που δεν εμβολιάστηκαν ευχήθηκαν να μπορούσαν να γυρίσουν το χρόνο πίσω»

Δύσκολη χαρακτήρισε την κατάσταση στους θαλάμους Covid-19  του Νοσοκομείου Πάφου, η Νοσηλευτική Λειτουργός του Θαλάμου στην ΜΑΦ Covid και Επαρχιακή Εκπρόσωπος των νοσηλευτών της ΠΑΣΥΝΟ στην Πάφο Μαρία Τριανταφύλλου, προσθέτοντας πως οι ασθενείς «παλεύουν καθημερινά για την ανάσα τους».

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Σύμφωνα με την κ. Τριανταφύλλου η εικόνα που παρουσιάζεται στους θαλάμους Covid- 19 του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου είναι σκληρή τόσο λόγω του αριθμού των εισαγωγών, όσο και με τις κλίνες στους θαλάμους Covid- 19. Πρόσθεσε, πως μια μερίδα ασθενών που νοσηλεύονται, εκ πεποιθήσεως δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν και βρίσκονται πλέον νοσηλευόμενοι σε δυσμενή κατάσταση.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Σε σχέση με το νοσηλευτικό προσωπικό έκανε λόγο για κόπωση λόγω των διπλών βαρδιών που αναγκάζονται να εργάζονται αλλά και της αναστολής αδειών.

Ανέφερε ότι για τους νοσηλευτές «η αντιμετώπιση μας είναι ίδια για όλους τόσο στους εμβολιασμένους όσο και στους μη εμβολιασμένους ασθενείς». «Πολλοί ασθενείς που δεν εμβολιάστηκαν ευχήθηκαν να μπορούσαν να γυρίσουν το χρόνο πίσω», είπε.  Η κ. Τριανταφύλλου ανέφερε πως είναι κρίμα να χάνονται άδικα ζωές, τη στιγμή που υπάρχει η δυνατότητα όλοι να θωρακιστούν.

Ξεκαθάρισε πως ο εμβολιασμός δεν κάνει κανέναν αθάνατο και αλώβητο, όμως όταν σου παρέχει ένα μεγάλο ποσοστό προστασίας είναι κρίμα να μην το λαμβάνεις, όπως είπε. Δυστυχώς, πρόσθεσε, «πάρα πολλοί ασθενείς παλεύουν για μια ανάσα στους θαλάμους Covid- 19».

Κάλεσε παράλληλα τους ασθενείς που δεν αισθάνονται καλά όταν νοσήσουν από Covid- 19 και είναι σε αυτοπεριορισμό να μην διστάζουν να επισκέπτονται το Νοσοκομείο, δηλώνοντας πως το Νοσοκομείο δεν κλείνει την πόρτα σε κανέναν.

Όλοι μας, είπε η κ. Τριανταφύλλου, θέλουμε να γυρίσουμε στην προηγούμενη μας ζωή, είτε κοινωνική, είτε επαγγελματική, σημειώνοντας πως σε κανέναν δεν είναι εύκολο να εργάζεται στους θαλάμους Covid- 19 με τον εξοπλισμό και να είναι εκτεθειμένοι σε τόσο υψηλό υλικό φορτίο όλο το 24ωρο.

Η κ. Τριανταφύλλου είπε ακόμη πως αν και εργάστηκε για σειρά ετών στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΓΝ Πάφου, δεν ξαναείδε τέτοια εικόνα όπως αυτή που αντικρίζει στους θαλάμους Covid- 19 του ΓΝ Πάφου που τυγχάνει να νοσηλεύονται αντρόγυνα και οικογένειες, παππούδες και γιαγιάδες. Τον πανικό που αντικρίζεις στα μάτια αυτών των ασθενών δεν τον ξανασυνάντησα πουθενά, κατέληξε.

ΚΥΠΕ

Home