Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Εβδομάδα αποφάσεων για SMS & σχολεία

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα -
22.03.2021 - 06:00

Εβδομάδα αποφάσεων για SMS & σχολεία

Thumbnail
Χαλαρώσεις ή αυστηροποίηση των μέτρων; Κρίσιμη εβδομάδα για το τι θα γίνει με τα μέτρα - Όλες οι πληροφορίες

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα

Σταθερά στα ψηλά έχει παραμείνει ο αριθμός των κρουσμάτων και των νοσηλειών τις τελευταίες ημέρες. Η επιδημιολογική εικόνα των επόμενων ημερών θα κρίνει εάν θα έχουμε περαιτέρω χαλαρώσεις ή εάν θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων.

Σε δηλώσεις του στην Offsite το μέλος της Επιδημιολογικής Ομάδας δρ Γιώργος Νικολόπουλος ανέφερε πως «διανύουμε μια δύσκολη περίοδο και γίνεται ένας αγώνας δρόμου με την εμβολιαστική κάλυψη η οποία μαζί με όλες τις άλλες προσπάθειες που κάνουμε θα βοηθήσουν να ξεπεράσουμε και αυτή την δυσκολία». 

Τα κρούσματα, οι νοσηλείες, τα αποτελέσματα των χαλαρώσεων της περασμένης εβδομάδας αλλά και οι παράνομες συναθροίσεις που έγιναν λόγω καρναβαλιού, θα τεθούν επί τάπητος στη σύσκεψη που θα έχει αύριο Τρίτη η Επιδημιολογική Ομάδα. 

Οι ειδικοί αφού αξιολογήσουν την επιδημιολογική εικόνα ενώ παράλληλα θα καταθέσουν τις εισηγήσεις τους για το τι μέλλει γενέσθαι με τα μέτρα. 

«Είδαμε την έξαρση που ξέσπασε. Εμείς περιμένουμε να δούμε κατά πόσο φτάνουμε στην κορυφή και αυτής της έξαρσης και κατά πόσο η κατάσταση στα νοσοκομεία έχει σταθεροποιηθεί. Οι προηγούμενες ημέρες έδειξαν ένα αισιόδοξο μήνυμα ότι ίσως σταθεροποιείται η κατάσταση, αλλά ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις εάν αυτό είναι μια μικρή σταθεροποίηση πριν από μια νέα αύξηση ή εάν μετά από αυτή θα ξεκινήσει η πτώση. Παρακολουθούμε με προσοχή καθημερινά τα επιδημιολογικά δεδομένα», τόνισε ο δρ Νικολόπουλος.

Τα δεδομένα με τα SMS και τα σχολεία

Στο μεταξύ, οι ειδικοί αναμένεται να συζητήσουν το ενδεχόμενο αύξησης του αριθμού των SMS. Συγκεκριμένα, όπως πληροφορούμαστε υπάρχει στο τραπέζι η εισήγηση όπως τα SMS από 2 να γίνουν 3

Παράλληλα, θα τεθεί προς συζήτηση και το θέμα της επιστροφής στις σχολικές αίθουσες των μαθητών του Γυμνασίου και των Δημοτικών της Λεμεσού πριν τις 2 Απριλίου, όπως προνοεί το διάταγμα. 

Πάντως, σήμερα το απόγευμα οι οργανωμένοι γονείς Μέσης και Δημοτικής εκπαίδευσης θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο. Αίτημά τους η επιστροφή των μαθητών πίσω στα σχολεία πριν από τις 2 Απριλίου. 

Home