Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ECDC: Η Κύπρος για ακόμα μια εβδομάδα στην κόκκινη κατηγορία

Offsite Team -
11.11.2021

ECDC: Η Κύπρος για ακόμα μια εβδομάδα στην κόκκινη κατηγορία

Στο βαθύ κόκκινο αρκετές περιοχές σε Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη

Ταχύτερη εξάπλωση της COVID-19 πλέον και στην Κεντρική Ευρώπη, μετά την αύξηση των κρουσμάτων στην Ανατολική Ευρώπη, αποτυπώνει ο επιδημιολογικός χάρτης χάρτης του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Η Κύπρος για ακόμα μια εβδομάδα παραμένει στην κόκκινη κατηγορία χωρών.

 

Ωστόσο οι περιοχές στην «βαθύ κόκκινο» κατηγορία που καταγράφονταν σε ορισμένες μόνο χώρες, περιλαμβάνουν πλέον και σημαντικό μέρος της Γερμανίας, καθώς και μεγάλο μέρος της Ελλάδας, της Ουγγαρίας και της Ολλανδίας.  

Ειδικότερα, στην «βαθύ κόκκινο» κατηγορία, την κατηγορία μεγαλύτερης εξάπλωσης, βρίσκονται στη μεγαλύτερη έκτασή τους ή εξ ολοκλήρου η Δημοκρατία της Ιρλανδίας, η Ολλανδία, το Βέλγιο, οι Βαλτικές χώρες, η Αυστρία, η Σλοβενία, η Κροατία, η Ουγγαρία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Ελλάδα.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Στο κόκκινο βρίσκονται η Γερμανία (με τα νοτιοανατολικά της χώρας να βρίσκονται στο βαθύ κόκκινο), η Πολωνία (τα ανατολικά της χώρας βρίσκονται στο βαθύ κόκκινο), η Φινλανδία, η Νορβηγία, η Σουηδία, η Ισλανδία και η Κύπρος.  

Στην πορτοκαλί κατηγορία, δηλαδή σε καλύτερη κατάσταση, παραμένουν Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Ιταλία, με περιοχές μεγαλύτερης μόλυνσης σε Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία, αλλά και ασφαλείς περιοχές (πράσινη κατηγορία) στην Ιταλία και την Ισπανία.  

Η μόνη χώρα που βρίσκεται για ακόμα μια εβδομάδα στην πράσινη κατηγορία είναι η Μάλτα.  

Ως πορτοκαλί ζώνη ορίζονται οι χώρες ή περιοχές όπου ο συνολικός αριθμός των νέων περιστατικών κατά τις προηγούμενες 14 ημέρες βρίσκεται μεταξύ κάτω από 50 περιστατικά ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, και το ποσοστό θετικών τεστ υπερβαίνει το 4%, ή όπου ο συνολικός αριθμός νέων περιστατικών βρίσκεται μεταξύ 50 και 75 περιστατικών ανά 100 χιλιάδες κατοίκους και το ποσοστό θετικών τεστ υπερβαίνει το 1% ή όπου ο συνολικός αριθμός νέων περιστατικών βρίσκεται μεταξύ των 75 και των 200 περιστατικών ανά 100 χιλιάδες κατοίκους και το ποσοστό θετικών τεστ είναι χαμηλότερο του 4%. 

 

Ως κόκκινη ζώνη ορίζονται οι χώρες ή περιοχές όπου ο συνολικός αριθμός των νέων περιστατικών κατά τις προηγούμενες 14 ημέρες βρίσκεται μεταξύ 75 και 200 ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, και το ποσοστό θετικών τεστ υπερβαίνει το 4%, και εφόσον ο αριθμός νέων περιστατικών βρίσκεται κάτω από τα 500 κρούσματα ανά 100 χιλιάδες κατοίκους (οπότε και η χώρα περνά στην «βαθιά κόκκινη» κατηγορία). 

 

Ο χάρτης και τα σχετικά δεδομένα δημοσιοποιούνται από τον ECDC κάθε Πέμπτη, στηρίζοντας τις προσπάθειες που γίνονται στη βάση σχετικής εισήγησης του Συμβουλίου της ΕΕ για συντονισμό των περιορισμών στην ελεύθερη διακίνηση λόγω της πανδημίας. Οι χάρτες βασίζονται στα τελευταία στοιχεία που βρίσκονται στη βάση των δεδομένων που αποστέλλονται από τα κράτη μέλη στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Επιτήρησης (TESSy) μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης.  

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home