Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ECDC: Η Κύπρος για ακόμα μια εβδομάδα στην κόκκινη κατηγορία

Offsite Team -
18.11.2021

ECDC: Η Κύπρος για ακόμα μια εβδομάδα στην κόκκινη κατηγορία

Στις κατηγορίες «κόκκινο» και «βαθύ κόκκινο» πολλές περιοχές του χάρτη του ECDC

Επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης σε ολόκληρη την Ευρώπη καταγράφει ο επιδημιολογικός χάρτης του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Η Κύπρος για ακόμα μια εβδομάδα παραμένει στην κόκκινη κατηγορία, ωστόσο μεγάλα μέρη της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης βρίσκονται στην κατηγορία «βαθύ κόκκινο» ενώ η κατάσταση επιδεινώνεται και στη Γαλλία και την Ιταλία.

 

Ειδικότερα, στην «βαθύ κόκκινο» κατηγορία, την κατηγορία μεγαλύτερης εξάπλωσης, βρίσκονται πλέον εξ ολοκλήρου ή σχεδόν εξ ολοκλήρου η Ισλανδία, οι Βαλτικές Χώρες (Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία), η Δημοκρατία της Ιρλανδίας, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Αυστρία, το Λίχτενσταϊν, η Τσεχία, η Σλοβακία, η Ουγγαρία, η Σλοβενία, η Κροατία, η Βουλγαρία και η Ελλάδα.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Την ίδια στιγμή, η Γερμανία, η Πολωνία και η Ρουμανία βρίσκονται κατά το ήμισυ ή περισσότερο στην κόκκινη κατηγορία, ενώ στην κόκκινη κατηγορία παραμένουν οι περισσότερες περιοχές σε Νορβηγία, Σουηδία και Φινλανδία, καθώς και το Λουξεμβούργο, η Δανία και η Κύπρος.  

Οι μόνες χώρες που βρίσκονται ακόμα στην πορτοκαλί κατηγορία είναι η Πορτογαλία, η Ιταλία και η Μάλτα (η οποία πριν από μια εβδομάδα ήταν η μόνη χώρα στην πράσινη κατηγορία).  

Η επιδημιολογική κατάσταση επιδεινώνεται στην Γαλλία, όπου αρκετές περιοχές έχουν περάσει στην κόκκινη κατηγορία, ενώ για την Ισπανία δεν υπήρχαν πληροφορίες αυτή την εβδομάδα.  

Η Σαρδηνία στην Ιταλία είναι αυτή την εβδομάδα η μόνη περιοχή στην ΕΕ που βρίσκεται στην πράσινη κατηγορία.  

Ως πορτοκαλί ζώνη ορίζονται οι χώρες ή περιοχές όπου ο συνολικός αριθμός των νέων περιστατικών κατά τις προηγούμενες 14 ημέρες βρίσκεται μεταξύ κάτω από 50 περιστατικά ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, και το ποσοστό θετικών τεστ υπερβαίνει το 4%, ή όπου ο συνολικός αριθμός νέων περιστατικών βρίσκεται μεταξύ 50 και 75 περιστατικών ανά 100 χιλιάδες κατοίκους και το ποσοστό θετικών τεστ υπερβαίνει το 1% ή όπου ο συνολικός αριθμός νέων περιστατικών βρίσκεται μεταξύ των 75 και των 200 περιστατικών ανά 100 χιλιάδες κατίκους και το ποσοστό θετικών τεστ είναι χαμηλότερο του 4%. 

 

Ως κόκκινη ζώνη ορίζονται οι χώρες ή περιοχές όπου ο συνολικός αριθμός των νέων περιστατικών κατά τις προηγούμενες 14 ημέρες βρίσκεται μεταξύ 75 και 200 ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, και το ποσοστό θετικών τεστ υπερβαίνει το 4%, και εφόσον ο αριθμός νέων περιστατικών βρίσκεται κάτω από τα 500 κρούσματα ανά 100 χιλιάδες κατοίκους (οπότε και η χώρα περνά στην «βαθιά κόκκινη» κατηγορία). 

 

Ο χάρτης και τα σχετικά δεδομένα δημοσιοποιούνται από τον ECDC κάθε Πέμπτη, στηρίζοντας τις προσπάθειες που γίνονται στη βάση σχετικής εισήγησης του Συμβουλίου της ΕΕ για συντονισμό των περιορισμών στην ελεύθερη διακίνηση λόγω της πανδημίας. Οι χάρτες βασίζονται στα τελευταία στοιχεία που βρίσκονται στη βάση των δεδομένων που αποστέλλονται από τα κράτη μέλη στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Επιτήρησης (TESSy) μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης.  

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home