Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ECDC: Παραμένει στο κόκκινο η Κύπρος

Offsite Team -
04.11.2021

ECDC: Παραμένει στο κόκκινο η Κύπρος

Επιδείνωση επιδημιολογικής κατάστασης στην ανατολική Ευρώπη

Επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης σε σχέση με την εξάπλωση του COVID-19 στην ανατολική Ευρώπη αλλά και άλλες περιοχές καταγράφει ο εβδομαδιαίος χάρτης του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Η Κύπρος παραμένει για ακόμα μια εβδομάδα στην κόκκινη κατηγορία καθώς ο ρυθμός εμφάνισης νέων περιστατικών παραμένει υψηλός.

 

Ειδικότερα, η Πολωνία βρίσκεται πλέον σχεδόν εξ ολοκλήρου στην κόκκινη ζώνη, με ορισμένες ανατολικές περιοχές να βρίσκονται στο βαθύ κόκκινο. Στην κόκκινη κατηγορία έχει περάσει πλέον και το μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας της Σουηδίας και της Νορβηγίας.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Στο βαθύ κόκκινο παραμένουν για ακόμα μια εβδομάδα οι χώρες της Βαλτικής, η Ρουμανία, η Βουλγαρία, η Κροατία, η Σλοβενία και μέρος της βόρειας Ελλάδας.  

Επίσης, στην κατηγορία βαθύ κόκκινο βρίσκεται πλέον μεγάλο μέρος της Τσεχίας, η Σλοβακία, η Αυστρία και περιοχές της Ουγγαρίας, καθώς και περιοχές της Ολλανδίας, του Βελγίου και ολόκληρη η Δημοκρατία της Ιρλανδίας.  

Η Γερμανία παραμένει στην κόκκινη κατηγορία, όπως και η Ισλανδία. Στην πορτοκαλί κατηγορία παραμένουν Γαλλία, Πορτογαλία και μεγάλο μέρος της Ιταλίας.  

Στην Ιταλία βρίσκονται πλέον οι μόνες περιοχές στην ΕΕ που βρίσκονται στην πράσινη κατηγορία και περιλαμβάνουν μέρος της βόρειας Ιταλίας και την Σαρδηνία.  

Δεν υπάρχουν στοιχεία για την Ισπανία στον επιδημιολογικό χάρτη του ECDC για αυτή την εβδομάδα.  

Ως πορτοκαλί ζώνη ορίζονται οι χώρες ή περιοχές όπου ο συνολικός αριθμός των νέων περιστατικών κατά τις προηγούμενες 14 ημέρες βρίσκεται μεταξύ κάτω από 50 περιστατικά ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, και το ποσοστό θετικών τεστ υπερβαίνει το 4%, ή όπου ο συνολικός αριθμός νέων περιστατικών βρίσκεται μεταξύ 50 και 75 περιστατικών ανά 100 χιλιάδες κατοίκους και το ποσοστό θετικών τεστ υπερβαίνει το 1% ή όπου ο συνολικός αριθμός νέων περιστατικών βρίσκεται μεταξύ των 75 και των 200 περιστατικών ανά 100 χιλιάδες κατοίκους και το ποσοστό θετικών τεστ είναι χαμηλότερο του 4%. 

 

Ως κόκκινη ζώνη ορίζονται οι χώρες ή περιοχές όπου ο συνολικός αριθμός των νέων περιστατικών κατά τις προηγούμενες 14 ημέρες βρίσκεται μεταξύ 75 και 200 ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, και το ποσοστό θετικών τεστ υπερβαίνει το 4%, και εφόσον ο αριθμός νέων περιστατικών βρίσκεται κάτω από τα 500 κρούσματα ανά 100 χιλιάδες κατοίκους (οπότε και η χώρα περνά στην «βαθιά κόκκινη» κατηγορία). 

 

Ο χάρτης και τα σχετικά δεδομένα δημοσιοποιούνται από τον ECDC κάθε Πέμπτη, στηρίζοντας τις προσπάθειες που γίνονται στη βάση σχετικής εισήγησης του Συμβουλίου της ΕΕ για συντονισμό των περιορισμών στην ελεύθερη διακίνηση λόγω της πανδημίας. Οι χάρτες βασίζονται στα τελευταία στοιχεία που βρίσκονται στη βάση των δεδομένων που αποστέλλονται από τα κράτη μέλη στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Επιτήρησης (TESSy) μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης.  

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home