Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΕΔΔ: Λανθασμένης ερμηνείας τυγχάνει η απόφαση για άρθρο Παράσχου

Offsite Team -
24.02.2021 - 17:50

ΕΔΔ: Λανθασμένης ερμηνείας τυγχάνει η απόφαση για άρθρο Παράσχου

Thumbnail
Η Επιτροπή σημειώνει τη θέση ότι ο δημοσιογράφος δεν ελέγχεται σε καμία περίπτωση για προσωπικές διαπιστώσεις.

Νέα ανακοίνωση στο θέμα που προέκυψε με το άρθρο του Ανδρέα Παράσχου εξέδωσε σήμερα η ΕΔΔ θεωρώντας ότι η απόφαση της έχει τύχει λανθασμένης ερμηνείας «με δημοσιεύματα που καμία σχέση έχουν με το ύφος και το περιεχόμενο της απόφασης».

 

Παράλληλα, αναφέρεται ότι η Επιτροπή σημειώνει τη θέση ότι ο δημοσιογράφος δεν ελέγχεται σε καμία περίπτωση για προσωπικές διαπιστώσεις, εκτιμήσεις ή/και συνειρμούς που διατυπώνει στο επίμαχο δημοσίευμα, που ήταν άρθρο γνώμης.

«Δυστυχώς, η Επιτροπή διαπιστώνει ότι η απόφασή της, που λήφθηκε κατά πλειοψηφία και με μία αυτό-εξαίρεση για λόγους σύγκρουσης συμφέροντος, τυγχάνει λανθασμένης ερμηνείας, με δημοσιεύματα που καμία σχέση έχουν με το ύφος και το περιεχόμενο της απόφασης», αναφέρεται.

 

Ως εκ τούτου, προστίθεται, κρίνει σκόπιμο να επαναλάβει ότι εντόπισε παραβίαση της διάταξης υπ’ αριθμό 1 περί ακρίβειας στον Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, ως προς την ακόλουθη παράγραφο του άρθρου: «…Είχε, όμως, αντιληφθεί ότι ‘τα χρυσά διαβατήρια’ ήταν η κότα με τα χρυσά αβγά, που όπως φέρεται να εκμυστηρεύτηκε σε μία νύχτα ευθυμίας στην Αθήνα, άφηνε στο Γραφείο του 300 εκατ. ετησίως, που τα πήγαινε μετά στις Σεϋχέλλες με ιδιωτικές πτήσεις…»

 

Η Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας σημειώνει στην ανακοίνωσή της ότι παραμένει στην αποστολή της, που, όπως καθορίζεται στις Γενικές Διατάξεις του Κώδικα, περιλαμβάνει την προάσπιση του δικαιώματος της Ελευθερίας Έκφρασης.  

Η ΕΔΔ υπενθυμίζει επίσης, την πρόνοια του Κώδικα ότι «οι λειτουργοί του Τύπου έχουν δικαίωμα να κρίνουν το έργο συναδέλφων τους, αλλά το πράττουν με σεβασμό στην τιμή και υπόληψή τους, και αποφεύγουν προσωπικές επιθέσεις και μειωτικές της προσωπικότητας αναφορές».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home