Έδειξε αρνητικό τον φοιτητή του Παν. Κύπρου το τεστ Κωστρίκη

Έδειξε αρνητικό τον φοιτητή του Παν. Κύπρου το τεστ Κωστρίκη

Ο φοιτητής του Παν. Κύπρου που βρέθηκε θετικός, έκανε τεστ με τη νέα πατέντα Κωστρίκη και βγήκε αρνητικός

Αρνητικός στο κορωνοϊό, βρέθηκε ο φοιτητής του Πανεπιστήμιου Κύπρου μετά από το νέο τεστ που υποβλήθηκε, με την αμερικάνικη πατέντα Κωστρίκη.

>>>Δείτε επίσης: «Φωνές» Κωστρίκκη για τεστ: Ξοδεύουν χιλιάδες και γίνονται λάθη

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο «Τρίτο» του ΡΙΚ, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Τάσος Χριστοφίδης, ο εν λόγω φοιτητής υποβλήθηκε σε τεστ με μια εντελώς νέα μέθοδο ανίχνευσης του ιού με αποτέλεσμα να βρεθεί αρνητικός.

Η νέα μεθοδολογία βασίζεται σε αμερικανική πατέντα του Καθηγητή Κωστρίκη (US 7,709,188B2) και θα εφαρμοστεί σε συνδυασμό με τη διαδικασία δεξαμενοποίησης δειγμάτων (sample pooling).

Η μέθοδος αυτή είναι η μοναδική στην Κύπρο που έχει πιστοποιηθεί από τρεις διεθνείς οργανισμούς και πιο συγκεκριμένα από τον World Health Organization SARS CoV-2 External Quality Assessment Programme  (WHO SARS CoV-2 EQAP), το European Center for Prevention and Disease Control (ECDC) και από το Quality Control for Molecular Diagnostics, UK (QCMD).

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Χριστοφίδης, δεν αμφισβητείται το αποτέλεσμα του πρώτου τεστ, ωστόσο εξήγησε ότι ιός ίσως να έχει κάνει το κύκλο του, ενώ διευκρίνισε ότι ο φοιτητής θα υποβληθεί ξανά σε τεστ.

Υπενθυμίζουμε ότι ο φοιτητής, εντοπίστηκε θετικός στον ιό στο πλαίσιο του προγράμματος τυχαίου δειγματοληπτικού ελέγχου που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας για μέλη πανεπιστημίων της Κύπρου ηλικίας 18 – 40 ετών.

Τέλος τόνισε ότι μετά και το εντοπισμό του κρούσματος, έχουν παρθεί όλα τα αναγκαία μέτρα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Home