Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΕΔΕΚ - ΚΟΑ: Συζητήθηκαν η κάρτα Φιλάθλου & οι κόκκινοι φάκελοι

Offsite Team -
15.04.2019 - 16:28

ΕΔΕΚ - ΚΟΑ: Συζητήθηκαν η κάρτα Φιλάθλου & οι κόκκινοι φάκελοι

Thumbnail
Τι συζητήθηκε στη συνάντηση Προέδρου ΕΔΕΚ και ΚΟΑ

Την πρόταση για αναστολή της εφαρμογής της κάρτας φιλάθλου μέχρι και το τέλος της επόμενης αγωνιστικής περιόδου ώστε να υπάρξει διάλογος και επανασχεδιασμός του μέτρου μετέφερε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος στον Πρόεδρο του ΚΟΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη. Σε συνάντηση που είχαν σήμερα στον ΚΟΑ συζήτησαν και το θέμα των κόκκινων φακέλων για αγώνες Β΄ Κατηγορίας και την αναστολή του πρωταθλήματος.  

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Σιζόπουλος αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΚΟΑ και τους συνεργάτες του είπε αρχικά σε σχέση με την αναστολή του πρωταθλήματος της Β΄ Κατηγορίας πως από έχουν γίνει οι απαραίτητες διευκρινήσεις για το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο Οργανισμός μέσα από την Επιτροπή που πρόσφατα έχει συσταθεί για τη δεοντολογία, προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης του ποδοσφαίρου.

 

Οσον αφορά τη Κάρτα Φιλάθλου, ο κ. Σιζόπουλος είπε πως μετέφερε τις θέσεις της ΕΔΕΚ ώστε να συνδιαμορφωθεί ένα συγκεκριμένο πλαίσιο και να αρχίσει ένας εποικοδομητικός διάλογος ανάμεσα στα εμπλεκόμενα μέρη που θα καταλήξει σε μια νέα νομοθεσία που θα επικυρωθεί από τη Βουλή και θα πληροί συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

 

Για παράδειγμα, θα πρέπει να δημιουργηθούν συνθήκες φιλικές προς τις οικογένειες και τους φιλάθλους, θα πρέπει το μέτρο να πατάσσει αποτελεσματικά και αποφασιστικά τα έκτροπα και τον χουλιγκανισμό με άμεση προσαγωγή στη δικαιοσύνη όσων παρεκτρέπονται αλλά και με κόστος προς τα σωματεία. Επίσης, μέσα από το μέτρο να επιστρέψουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα με κοσμιότητα και με φιλική διάθεση.  

Ο κ. Σιζόπουλος είπε πως για να μπορέσει να γίνει αυτός ο διάλογος είναι αναγκαίο να υπάρξει μια αναστολή του μέτρου μέχρι την επόμενη αγωνιστική περίοδο και να αξιοποιηθεί παράλληλα ο χρόνος αυτός για τη δημιουργία συνθηκών εγκατάστασης των αναγκαίων μέσων υποδομής σε όλα τα γήπεδα, τα οποία να μπορούν να υλοποιήσουν τη νομοθεσία και να γίνουν πολύ πιο φιλικοί για τους φίλαθλους και για τις οικογένειες.  

Από την πλευρά του ο κ. Μιχαηλίδης καλωσόρισε την πρωτοβουλία του κ. Σιζόπουλου και δήλωσε πως ως ΚΟΑ αυτό που κάνουν είναι να εραρμόζουν τη νομοθεσία. «Δεν είναι δικός μας κανονισμός η Κάρτα Φιλάθλου ή οτιδήποτε άλλο γύρω από αυτό το θέμα και θα συζητήσουμε με πολύ ευήκοον ους οποιαδήποτε πρωτοβουλία της Πολιτείας και θα εφαρμόσουμε οποιαδήποτε νομοθεσία αποφασιστεί», είπε, και σημείωσε πως ο ΚΟΑ έχει τις δικές του απόψεις.  

Πρόσθεσε πως και για το θέμα των κόκκινων φακέλων της UEFA ο ΚΟΑ έχει τις απόψεις και τις θέσεις του καθώς η βία και η διαφθορά είναι δύο θέματα που ταλανίζουν το κυπριακό ποδόσφαιρο. «Τώρα με την υπόθεση με τα στημένα παιγνίδια θα πρέπει να ξεκαθαρίσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Εμείς εμπλεκόμαστε μέσω της Επιτροπής Δεοντολογίας και Τίμιου Παιγνιδιού, που είναι το ΚΟΑ αλλά διορίζεται από την Πολιτεία», είπε και σημείωσε πως αυτό που επιθυμεί ο ΚΟΑ είναι το συντομότερο, μαζί με τα μέτρα της ΚΟΠ, να δοθεί ένα τέλος για να επικρατήσει το τίμιο παιγνίδι.

Home