Έδιωξαν γιατρό από το ΓεΣΥ - Πληρωνόταν χωρίς να κάνει εξετάσεις

Έδιωξαν γιατρό από το ΓεΣΥ - Πληρωνόταν χωρίς να κάνει εξετάσεις

Την πόρτα εξόδου είδαν γιατρός και εργαστήρια από το ΓεΣΥ

Ρεπορτάζ: Αντώνης Αδάμου

Περιπτώσεις για κατάχρηση και ενδεχόμενη απάτη εξετάζει ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας για ιατρούς, εργαστήρια και φαρμακεία που βρίσκονται στο ΓεΣΥ. Μάλιστα, η Ανώτερη Λειτουργός του ΟΑΥ, Μαρία Κυθραιώτου, μιλώντας στη Digital, ανέφερε μεταξύ άλλων πως έχει ανασταλεί η σύμβαση παροχής υπηρεσιών ειδικού ιατρού, o οποίος εντοπίστηκε με απάτες να προσπαθεί να πληρωθεί περισσότερα απ’ όσα δικαιούταν από το ΓεΣΥ.

Όπως εξήγησε η κ. Κυθραιώτου, ο Οργανισμός έχει εντοπίσει πως ο ειδικός ιατρός ο οποίος καταχωρούσε απαιτήσεις για πληρωμή για δραστηριότητες που δεν παρείχε στους δικαιούχους. Για αυτό ο ΟΑΥ προχώρησε στην άμεση αναστολή της σύμβασης και έχει αρχίσει ενδελεχής έρευνα για να αποφασίσει αν θα αρθεί η αναστολή, αν θα τερματιστεί η σύμβαση, ή και αν θα αποταθεί σε άλλους αρμόδιους φορείς όπως η Αστυνομία και η Γενική Εισαγγελία για να εξετάσουν τυχόν ποινικά αδικήματα.

Όπως σημείωσε η κ. Κυθραιώτου, κύριο μέλημα του Οργανισμού είναι η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και παράλληλα η διασφάλιση της βιωσιμότητας του ταμείου. Ερωτηθείς για τα ποσά των καταχρήσεων, η κ. Κυθραιώτου σημείωσε πως: «είναι πολύ πολύπλοκο να μιλήσουμε για ποσά αυτή τη στιγμή καθώς συνεχίζονται οι έρευνες για όλες τις περιπτώσεις.

Παράλληλα εξήγησε τις δύο περιπτώσεις στις οποίες ο ΟΑΥ προχωρεί σε έλεγχο καταχρήσεων. Η μια περίπτωση αφορά την απάτη, για παράδειγμα ο γιατρός να πληρώνεται για υπηρεσίες που δεν έχει δώσει, και η άλλη αφορά τον έλεγχο των υπηρεσιών που προσφέρονται ευρύτερα, οι οποίες μπορεί να μην χρειάζονται εν τέλει να βρίσκονται στο σύστημα.

Δείτε το βίντεο:

Home