Ε.Φ. - Οι στρατεύσιμοι έλαβαν στρατιωτικό υλικό (ΦΩΤΟΣ)

Ε.Φ. - Οι στρατεύσιμοι έλαβαν στρατιωτικό υλικό (ΦΩΤΟΣ)

Πήραν «βάπτισμα πυρός»

Με τη λήψη όλων των μέτρων ασφαλείας ελέω κορωνοϊού άρχισε σήμερα Δευτέρα 25 Μαϊου 2020 η παρουσίαση στα στρατόπεδα όλων των στρατεύσιμων της 2020 Β ΕΣΣΟ.

ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΟΙ2

Σκοπός να παραλάβουν στρατιωτικό υλικό λίγο πριν από την κατάταξη.

ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΟΙ 3

Με την είσοδό τους στο στρατόπεδο  «Ηλία Παπακυριακού» στη Λευκωσία, οι στρατεύσιμοι θερμομετρούνταν ενώ εντός των χώρων διατηρούνταν οι αποστάσεις.

ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΟΙ 4

 

Ταυτόχρονα, όσοι έμπιαιναν στους χώρους φορούσαν μάσκες.

ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΟΙ4

Οι νεοσύλλεκτοι θα κρατήσουν σπίτι τους το στρατιωτικό υλικό.

H Ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή  ενέκρινε το νέο σύστημα που εφαρμόζει το ΓΕΕΦ για υποβολή σε ηλεκτρονική πλατφόρμα των στοιχείων που αφορούν τους νεοσύλλεκτους. Oι νεοσύλλεκτοι θα δηλώνουν:

  • Την επιθυμία για το όπλο που θέλουν να υπηρετήσουν
  • Τα στοιχεία τους.
  • Εάν προέρχονται από πολύτεκνη οικογένεια και οτιδήποτε άλλο χρήζει κατάθεσης πιστοποιητικών.
  • Άλλες προσωπικές πληροφορίες.

Σημειώνεται ότι σαφώς η κατάταξη των αιτητών δεν θα γίνει στη βάση των προσωπικών τους επιθυμιών, αλλά στη βάση των αναγκών της Εθνικής Φρουράς. Ωστόσο, όλα τα στοιχεία θα ληφθούν υπόψη. Από την άλλη, εάν δεν δηλωθούν συγκεκριμένα στοιχεία, οι νεοσύλλεκτοι θα καταταγούν εκεί που αποφασιστεί από το ΓΕΕΦ.

Ακόμα, στην Ολομέλεια, εγκρίθηκε  η λειτουργία τεσσάρων Κέντρων Νεουλλέκτων - Λευκωσία (Αθαλάσσα), Λάρνακα, Λεμεσού και Πάφου, ωστόσο λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν αυτό το καλοκαίρι, θα περάσει η πρόταση όπως οι νεοσύλλεκτοι να παρουσιαστούν στα ΚΕΝ αλλά η βασική εκπαίδευση να γίνει στις Μονάδες τους. Δηλαδή τη φετινή χρονιά  με την κατάταξη, οι νεοσύλλεκτοι θα γνωρίζουν που θα υπηρετήσουν.

Αυτή τη στιγμή δεν ξεκαθάρισε πότε θα γίνει η κατάταξη. Οι σκέψεις που γίνονται είναι οι ημερομηνίες να έχουν κάποια απόσταση από την ολοκλήρωση των τελικών εξετάσεων των τελειοφοίτων, αλλά και  των προεισαγωγικών στην Ελλάδα. Πιθανότερο σενάριο το οποίο ακόμα δεν φιξαρίστηκε είναι η κατάταξη να γινει στις πρώτες ημέρες Ιουλίου.

 

Home