Έφεση για 14 λόγους η Βρετανίδα για το βιασμό στην Αγ. Νάπα

Έφεση για 14 λόγους η Βρετανίδα για το βιασμό στην Αγ. Νάπα

Έγινε το αναμενόμενο

Αποφασισμένη να παλέψει στα ένδικα μέσα μέχρι τέλους είναι η 19χρονη Βρετανίδα που καταδικάστηκε σε τετράμηνη φυλάκιση με αναστολή στις 07 Ιανουαρίου 2020 για ψευδορκία στην υπόθεση βιασμού της από 12 Ισραηλινούς τον Ιούλιο του 2019 την Πέμπτη οι δικηγόροι της κατέθεσαν έφεση με 14 λόγους που στρέφεται κατά της καταδίκης της. 

 

Ωστόσο, οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι γίνεται αναφορά στην ταλαιπωρία που υπέστη η 19χρονη τους τελευταίους μήνες κατά την παραμονή της στα κρατητήρια. Παράλληλα, θα επισημαίνεται η απώλεια του ακαδημαϊκού έτους, (η Βρετανίδα είναι φοιτήτρια). Δεν αποκλείεται όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας να γίνεται νύξη και στην άνιση μεταχείριση που υπέστη η Βρετανίδα στο διάστημα κράτησής της, Ταυτόχρονα ίσως  επισημανθεί στους λόγους έφεσης  και το σχεδιάγραμμα του Κύπριου παθολόγου που εξέτασε τη 19χρονη, στο οποίο επισημαίνονται 35 μώλωπες, που σύμφωνα με τον ίδιο συνάδουν με τραύματα ενός θύματος βιασμού.

Αποφασισμένοι και για το ΕΔΑΔ

Οι δικηγόροι της 19χρονης είναι αποφασισμένοι εφόσον δεν δικαιωθούν στα κυπριακά ένδικα μέσα και στο Εφετείο να στραφούν και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτή τη στιγμή δεν προκύπτει ενδεχόμενο έφεσης σε βάρος της ποινής των τεσσάρων μηνών με αναστολή. 

Home