Έφοδος της Αστυνομίας σε μπαρ και εστιατόρια για αδήλωτη εργασία

Έφοδος της Αστυνομίας σε μπαρ και εστιατόρια για αδήλωτη εργασία

Πόσους τσάκωσαν

Συνέχεια στις δράσεις για πάταξη της παράνομης εργοδότησης, της παράνομης απασχόλησης και της αδήλωτης εργασίας έδωσαν την Κυριακή, μέλη της Αστυνομίας, με συντονισμένη επιχείρηση ελέγχων που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με λειτουργούς του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Η επιχείρηση διεξήχθη στην επαρχία Πάφου και σε αυτή συμμετείχαν μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης – ΥΑΜ – του Αρχηγείου Αστυνομίας, μέλη της ΥΑΜ Πάφου και μέλη της ΥΑΜ Λάρνακας. Κατά τη διάρκεια της ελέγχθηκαν πέντε υποστατικά, τρία μπαράκια και δύο εστιατόρια, που βρίσκονται στις περιοχές Γεροσκήπου και Χλώρακας.

Κατά τους ελέγχους εντοπίστηκαν να εργάζονται στα πέντε υποστατικά, συνολικά 32 πρόσωπα, από τα οποία 7 είναι υπήκοοι της Δημοκρατίας, 14 είναι υπήκοοι ευρωπαϊκών χωρών και 11 είναι υπήκοοι τρίτων χωρών.

Δύο από τους υπηκόους τρίτων χωρών, διαπιστώθηκε ότι εργάζονταν παράνομα σε δύο από τα υποστατικά και συνελήφθησαν για το αδίκημα της παράνομης απασχόλησης. Πρόκειται για δύο 21χρονους, οι οποίοι βρίσκονται στην Κύπρο ως φοιτητές και εντοπίστηκαν να εργάζονται σε δύο ξεχωριστά μπαρ, στην περιοχή Γεροσκήπου, παραβιάζοντας τους όρους της άδειας παραμονής τους στην Κύπρο. Εναντίον των δύο ιδιοκτητών των υποστατικών, διερευνάται υπόθεση παράνομης εργοδότησης από το Τμήμα Μικροπαραβάσεων Πάφου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διαπιστώθηκαν επίσης παραβάσεις της νομοθεσίας για την αδήλωτη εργασία από εφτά πρόσωπα που εργάζονταν σε τέσσερα από τα υποστατικά. Στους τέσσερις εργοδότες των εφτά εργαζομένων, οι λειτουργοί του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων εξέδωσαν  διοικητικές ειδοποιήσεις πληρωμής εξώδικου χρηματικού προστίμου.

Οι δράσεις της Αστυνομίας με στόχο την πάταξη των φαινομένων της παράνομης εργοδότησης, της παράνομης απασχόλησης και της αδήλωτης εργασίας συνεχίζονται.  

Home