Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Έφτασαν τους 28 οι νεκροί / «Πρέπει να αυξηθούν οι έλεγχοι...»

Offsite Team -
28.08.2020 - 06:30

Έφτασαν τους 28 οι νεκροί / «Πρέπει να αυξηθούν οι έλεγχοι...»

Thumbnail
Αυξάνονται ραγδαία τα θανατηφόρα τροχαία στην Κύπρο

Του 28 έφτασαν οι νεκροί στη χώρα μας από τα θανατηφόρα τροχαία, αριθμός αυξημένος αν υπολογίσει κάνεις και το lockdown που είχαμε για περίπου 2 μήνες.

Άλλος ένας συνάνθρωπος μας χθες έχασε τη ζωή του σε φρικτό θανατηφόρο τροχαίο.

Πιο συγκεκριμένα, από μεταλλικούς σωλήνες μήκους έξι μέτρων κτυπήθηκε ο 49χρονος Βούλγαρος, Mitko Tanev Mitev, ο οποίος βρήκε ακαριαίο θάνατο ενώ οδηγούσε το φορτηγό όχημα της εταιρείας όπου εργαζόταν. Για την υπόθεση, που αφορά την πρόκληση θανάτου εξ αμελείας, συνελήφθη 55χρονος οδηγός διπλοκάμπινου.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 11 το πρωί στον δρόμο προς τη βιομηχανική περιοχή Αγίου Συλά, όταν μεταλλικές σωλήνες έφυγαν από το πίσω μέρος του διπλοκάμπινου οχήματος που τις μετέφερε, με αριθμό από αυτές να περνούν μέσα από το ανοικτό παράθυρο του φορτηγού που οδηγούσε ο 49χρονος, με συνοδηγό συνάδελφό του.

Κληθείς να σχολιάσει το χθεσινό τροχαίο, ο Ιάσονας Σενέκκης σύμβουλος-συνεργάτης της Υπουργού Δικαιοσύνης για την οδική ασφάλεια και Υποψήφιος Διδάκτορας OHS, ανέφερε ότι η μη ασφαλής μεταφορά φορτίων, υλικών και ογκωδών αντικειμένων είναι ένα φαινόμενο που βλέπουμε καθημερινά ακόμα και σε κεντρικούς δρόμους των πόλεων της Κύπρου.

Παράλληλα είπε ότι δυστυχώς η κακή αυτή πρακτική κόστισε τη ζωή σε ένα συνάνθρωπο μας την ώρα που εργαζόταν.

Τόνισε ότι για να αντιμετωπιστεί το χρόνιο αυτό πρόβλημα πρέπει να αυξηθούν ραγδαία και άμεσα οι έλεγχοι σε όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία, έχοντας υπόψη και ότι προηγούμενοι ημερήσιοι έλεγχοι σε φορτηγά κατέληξαν σε εκατοντάδες καταγγελίας για πολλά και διάφορα τροχαία αδικήματα. 

Κάθε ζωή είναι πολύτιμη και δεν πρέπει να υπάρξει καμία ανοχή σε όσους επιλεγούν να κυκλοφορούν στους δρόμους θέτοντας σε κίνδυνο άλλους οδηγούς και χρήστες του οδικού δικτύου, είπε.

Home