Έφθασε στην Κύπρο το αεροπλάνο με τα αναλώσιμα κατά του Covid-19

Έφθασε στην Κύπρο το αεροπλάνο με τα αναλώσιμα κατά του Covid-19

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - Μετέφερε τον ιατρικό εξοπλισμό και τα αναλώσιμα που εξασφάλισε η Κυπριακή Δημοκρατία

Έφτασε το βράδυ του Σαββάτου στο Αεροδρόμιο Λάρνακας η πτήση της Aegean από την Κίνα η οποία μετέφερε τον ιατρικό εξοπλισμό και τα αναλώσιμα που εξασφάλισε η Κυπριακή Δημοκρατία. 

Συνολικά έφθασαν στην Κύπρο σημαντικός αριθμός από αναλώσιμα που είναι εξαιρετικά σημαντικά για να καλύψει η Κύπρος τις ανάγκες ενόψει του κορωνοϊού.

Image may contain: outdoor

Τι φθάνει στην Κύπρο

Τα αναλώσιμα που έφτασαν αφορούν Μάσκες, στολές, γάντια,  καλύμματα για παπούτσια και άλλα είδη που αφορούν την προστασία των επαγγελματιών υγείας και των νοσηλευτών. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟκΥΠΥ Πάμπος Χαριλάου μιλώντας στην Offsite για την αποστολή στην Κίνα είπε ότι «θεωρούμε απαραίτητη την αποστολή αυτών των αναλωσίμων τα οποία θα αποσταλούν σε όλα τα νοσοκομεία και τα νοσηλευτήρια αλλά και τις κλινικές. Θεωρούμε ότι τα αναλώσιμα αυτά θα καλύψουν τις ανάγκες μας ενόψει της πανδημίας».

Image may contain: aeroplane

Επιπρόσθετα, ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter ευχαρίστησε την Aegean και την HELLENIC PETROLEUM για την προσφορά της ειδικής πτήσης

«Μετά από επίπονες προσπάθειες αγοράσαμε αρκετές ποσότητες εξοπλισμού κ αναλωσίμων για τους ασθενείς μας, τους επαγγελματίες υγείας κ τα νοσηλευτήρια. Ευχαριστούμε θερμά @aegeanairlines κ @HELPE_Group για την προσφορά της ειδικής πτήσης. #Cyprus #MoH»

Image may contain: one or more people and outdoor

 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery:

Home