Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Έγιναν αρκετές φορές ισχυροί σεισμοί στη συγκεκριμένη περιοχή

Offsite Team -
10.06.2022 - 13:14

Έγιναν αρκετές φορές ισχυροί σεισμοί στη συγκεκριμένη περιοχή

Νεότερα στοιχεία για τον σεισμό που αναστάτωσε την Κύπρο αλλά και την περιοχή που ήταν το επίκεντρο

Σύμφωνα με το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, η ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής και συγκεκριμένα στις 4:40 π.μ., είχε μέγεθος M = 4.9 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο στη θαλάσσια περιοχή της Ξυλοφάγου, 20 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Παραλιμνίου και εστιακό βάθος 45 χιλιόμετρα. Έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Κύπρο, ιδιαίτερα στην επικεντρική περιοχή και στις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου. Έγινε επίσης αντιληπτός στη Συρία, Λίβανο, Ισραήλ και Τουρκία. 

ω

Να αναφέρουμε επίσης, ότι μέχρι και τις 12 το μεσημέρι, έχουν σημειωθεί δέκα μετασεισμοί.

Σύμφωνα με αναρτήσεις της κ. Συλβάνας Πηλείδου, Ανώτερης Γεωλογικής Λειτουργού του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης, η συγκεκριμένη περιοχή πλήττεται περιοδικά από μεγάλου μεγέθους σεισμούς αφού κατά την περίοδο ενόργανων καταγραφών των σεισμών έχουν καταγραφεί στην περιοχή δεκάδες σεισμοί με μεγέθη μεγαλύτερα των 4.0 βαθμών και εκατοντάδες μικρότεροι.

 

Η κ. Πηλείδου αναφέρει επίσης ότι: H Αμμόχωστος πλήγηκε από ζημιογόνους σεισμούς το 1941 (Μ=6.5) και το 1961 (Μ=5.7), από καταστροφικό σεισμό το 1735, ενώ η αρχαία Σαλαμίνα ισοπεδώθηκε στην ιστορία της πολλές φορές (π.χ. 76μ.Χ., 300μ.Χ., 332μ.Χ., 341μ.Χ).

Home