Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Έγινε η πρώτη συνάντηση του νέου Δήμου Παραλιμνίου – Δερύνειας

Offsite Team -
06.04.2022 - 14:11

Έγινε η πρώτη συνάντηση του νέου Δήμου Παραλιμνίου – Δερύνειας

Η πρώτη συνάντηση του νέου Δήμου Παραλιμνίου – Δερύνειας πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 5 Απριλίου, με το Παραλίμνι, τη Δερύνεια, το Φρέναρος και την Αχερίτου να θέτουν τις βάσεις συνεργασίας.

 

Σε ανακοίνωση του Δήμου Παραλιμνίου αναφέρεται ότι στη  συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον Πρωταρά συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Δερύνειας και Παραλιμνίου Άντρος Καραγιάννης και Θεόδωρος Πυρίλλης και οι Κοινοτάρχες Φρενάρους και Αχερίτου Μιχάλης Χατζηγιώρκας και Μιχάλης Καούνας. Συμμετείχαν επίσης τα μέλη των Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβουλίων των τεσσάρων δημοτικών διαμερισμάτων του νέου Δήμου, ο οποίος δημιουργείται με βάση το εγκριθέν από τη Βουλή των Αντιπροσώπων Νομοσχέδιο, για τη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

Προστίθεται ότι «κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκε το προφίλ του νέου Δήμου, τα πλεονεκτήματα και οι προοπτικές καθώς και οι βάσεις στις οποίες θα ξεκινήσει άμεσα η συνεργασία μεταξύ των υφιστάμενων τοπικών αρχών σε όλα τα επίπεδα».

 

Σε δηλώσεις τους οι Δήμαρχοι και οι Κοινοτάρχες «εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πραγματοποίηση της συνάντησης καθώς και την ετοιμότητά τους για την έναρξη της συνεργασίας μέσω της άμεσης ανάπτυξης κοινών δράσεων σε διάφορους τομείς».  

Συγκεκριμένα ο κ. Καραγιάννης ανέφερε «ότι η συνάντηση ήταν απαραίτητη ούτως ώστε να γίνει καλύτερη γνωριμία μεταξύ των μελών των Συμβουλίων». «Είμαι βέβαιος ότι ο Δήμος Παραλιμνίου – Δερύνειας θα προβάλει και θα αξιοποιήσει τα θετικά χαρακτηριστικά της Δερύνειας ούτως ώστε να προσφερθεί καλύτερη ποιότητα ζωής στους δημότες» σημείωσε.  

Ο κ. Πυρίλλης χαρακτήρισε «ιστορική τη  συνάντηση Δημοτικών και Κοινοτικών συμβουλίων κατά την οποία παρουσιάστηκε το προφίλ του νέου Δήμου και έγινε ανταλλαγή απόψεων». «Όλοι βλέπουν με πολύ θετικό μάτι τη μεταξύ τους συνεργασία, ενώ ο νέος Δήμος αναμένεται να έχει λαμπρό μέλλον», είπε.  

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Φρενάρους είπε ότι «είμαι περήφανος για την παρουσία μου στη συνάντηση, αφού πρόκειται για μία δημιουργική παρουσία των μελών των Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβουλίων, των κοινοταρχών και των δημάρχων για ένα νέο ξεκίνημα».  

Εξάλλου ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Αχερίτου ανέφερε ότι «με τη συνάντηση αυτή δόθηκε η ευκαιρία της αλληλογνωριμίας ενώ στάλθηκε και ένα πραγματικό μήνυμα ενότητας και συνεργασίας».

ΚΥΠΕ

Home