Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Εγκληματολόγος: Ίσως γλεντάει την προβολή του ο «Ορέστης»

Offsite Team -
26.04.2019 - 15:15

Εγκληματολόγος: Ίσως γλεντάει την προβολή του ο «Ορέστης»

Thumbnail
Χαρακτηριστικά serial killer για "Ορέστη" - Τα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις - Δηλώσεις εγκληματολόγου (Ηχητικό)

Ο καθηγητής εγκληματολογίας και πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στην Ελλάδα Γιάννης Πανούσης μίλησε στο ραδιόφωνο NEWS 24/7 στους 88,6 για το χαρακτήρα των εγκλημάτων που αποκαλύπτονται στην Κύπρο και το πιθανό προφίλ του δολοφόνου.

Υπάρχουν χαρακτηριστικά serial killer αλλά πρώτα πρέπει να συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία ώστε να καταλήξουμε σε αυτό το συμπέρασμα. Αυτό προκύπτει από όσα είπε στον News24/7 στους 88,6 ο Γιάννης Πανούσης αναφερόμενος στην υπόθεση του 35χρονου αξιωματικού που έχει συγκλονίσει την Κύπρο.

Ο καθηγητής εγκληματολογίας και πρώην υπουργός έκανε λόγο για πολυκτονίες και μένει να αποδεχθεί αν ήταν μόνος του ή δρούσε στο πλαίσιο ομάδας, όπως και τα κίνητρά του: δηλαδή, αν υπήρχε φυλετικό μίσος ή άλλο ειδικό κίνητρο. “Πρέπει να απαντηθεί γιατί ενεργοποιήθηκε η εγκληματική του δραστηριότητα” είπε ο κ. Πανούσης για να προσθέσει ότι όλα τα στοιχεία θα πρέπει να αναζητήσουν ψυχίατροι αφού ξεκαθαρίσει η υπόθεση από την αστυνομία.

“Κάτι ενεργοποιήθηκε μέσα του, αν υπήρχε και ήταν εν υπνώσει πρέπει να το δει ψυχολόγος, αν ενεργοποιήθηκε τώρα από κάποια αφορμή, πάλι θα πρέπει να το δει ψυχολόγος”. Ο καθηγητής ανέφερε επίσης ότι ίσως του αρέσει αυτού του είδους η δημοσιότητα και, όπως είπε χαρακτηριστικά “ ίσως να γλεντάει αυτήν την προβολή”.

Τα χαρακτηριστικά του serial killer, είπε, είναι η διάπραξη της δολοφονίας στον ίδιο τόπο, ίδιο χρόνο και ίδια χαρακτηριστικά θύματος.. Ενα από τα ερωτήματα που έθεσε ο κ. Πανούσης είναι γιατί κάνει αυτά τα εγκλήματα τώρα στα 35 του και όχι στα 25 του.

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί ο φερόμενος δράστης τρενάρει τη διαδικασία και αργεί να ομολογήσει τις δολοφονίες είπε ότι ίσως να θέλει να κρατήσει το θέμα "ψηλά" για την δική του προβολή, ίσως να σκέφτεται ότι θα γραφτεί στην ιστορία ως ο serial killer της Κύπρου.  

Home