Έχεις απορίες για εμβόλια; Ρώτησε τους ειδικούς στο facebook

Έχεις απορίες για εμβόλια; Ρώτησε τους ειδικούς στο facebook

Νέα εκστρατεία ενημέρωσης

Για την πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου «Ας το συζητήσουμε είναι απλό», μίλησε στην εκπομπή της Digital, «Offsite on air» ο κ. Μάριος Κουλούμας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Αρχικά ο κ. Κουλούμας ανέφερε πως είναι μια συνέχιση της εκστρατείας «Είναι απλό» το οποίο έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες. 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

«Πολλοί συμπολίτες μας δεν εμβολιάζονται, όχι διότι είναι αρνητές αλλά διότι έχουν ανησυχίες, φοβίες, ερωτήματα». Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου συνεργάζεται με μια ομάδα στην οποία συμμετέχουν εθελοντές επιστήμονες από διάφορους κλάδους της ιατρικής, της φαρμακολογίας και της ψυχολογίας. 

Όπως εξήγησε ο κ. Κουλούμας, οι επιστήμονες θα απαντούν στον κάθε πολίτη ξεχωριστά

«Έχουμε δημιουργήσει μια σελίδα στο facebook “Ας το συζητήσουμε είναι απλό” έτσι ώστε να δώσουμε την ευκαιρία στους συμπολίτες μας να ενωθούν με αυτή την σελίδα, να θέσουν τις ερωτήσεις και τις φοβίες τους και να πάρουν απαντήσεις. Οι ερωτήσεις στέλνονται στην σελίδα μας με προσωπικό μήνυμα, και από εκεί και πέρα οι συντονιστές της σελίδας θα επιλέγουν σε ποιον επιστήμονα θα στέλνουν την ερώτηση».

>>> Δείτε εδώ την σελίδα στο facebook «Ας το συζητήσουμε είναι απλό»

Οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις θα αναρτώνται στην σελίδα έτσι ώστε όλοι οι πολίτες να ενημερώνονται και να λαμβάνουν τις απαντήσεις τους ωστόσο και ο πολίτης που υπέβαλε την ερώτηση θα λαμβάνει με προσωπικό μήνυμα την απάντηση του ειδικού.

Ερωτηθείς ο κ. Κουλούμας εάν ο κόσμος έχει ξεκινήσει να στέλνει τα ερωτήματά του απάντησε πως «έχει ξεκινήσει χθες για πρώτη ημέρα και έχουμε δεχθεί εκατοντάδες ερωτήματα». 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Σε ό,τι αφορά τις πιο συχνές απορίες του κόσμου, ο κ. Κουλούμας δήλωσε πως αρκετές από αυτές είναι από νεαρά ζευγάρια που έχουν ανησυχίες όσον αφορά την τεκνοποίηση. Επίσης ερωτήματα παραθέτουν έγκυες αλλά και νεαροί που ανησυχούν για μελλοντικές παρενέργειες. «Υπάρχουν και πολλές άλλες ερωτήσεις που αφορούν εξατομικευμένες ανησυχίες και φόβους». 

Δείτε στο βίντεο όλα όσα εξήγησε ο κ. Κουλούμας

Home